Fatmanurvehashas Memur anneler bi sorum olacak. Ogretmenim ve dogum iznim 15 tatil ortasinda bitiyor. Ucretsiz izne ayrilcam daha sonrasinda. İzni hemen mi baslatmam gerek yoksa tatil oldugu icin tatil bitiminde mi baslatirlar?
PamirMira Fatmanurvehashas tatil bittiğinde başlatırsın canım hemen başlatman gerekmez hatta bir iki hafta rapor alıp bir aylık maaşını falan da kurtarıp sonra da alabilirsin yani hemen başlatacan diye birşey yok
Ymnzgr Fatmanurvehashas istagramda sor öğretmenim diye bir sayfa var çok bilgili bir okul müdürünün sayfası ordan bilgi edinebilirsiniz hocam
Helindmr Bildiğim kadarıyla eğer kadrolu ve 5 yillik memur değilseniz izni hemen başlatmanız gerekir. Ama 5 yıllık memursaniz ücretsiz izne istediğiniz zaman ayrilabilirsiniz
Helindmr Ben de sözleşmeli sağlık personeliyim. Bizim ücretsiz izin hakkimiz zaten normalde yok bu yüzden doğum izni bittiği gibi baslatmamiz gerekiyor ücretsiz izni. Aksi halde öyle bir hak tekrardan oluşmaz
Aymehah Dilekçe verin ,tarih belirtin orda. Meslea dönem kaçında başlayıp kaçında bitiyorsa o ara ücretsiz izne ayrılmak istiyorum diye onlar halleder
Fatmanurvehashas Aymehah Mantikli. Mudur yardimcimiz bu islerden pek anlamiyor hakkimi da yedirmek istemiyorum. Umarim sorun cikmaz. Tesekkurler
canancnn İl milli eğitime arayıp özlük biriminden felan sorun öğrenin daha saglıklı olur hemde resmi oldugu için müdür beylede ona göre işlemleri yaparsınız
PamirMira cherrysu hayır tabi ki. İstediğiniz zaman ücretsiz izne başvurabilirsiniz tabi doğum itibari ile 2 yıl içinde. Yani mesela 6 aylık olmuştur bebeğiniz başvurunuzu yaparsınız 1 buçuk yıl hakkınız kalmıştır tabi daha erkende sonlandırabilirsiniz. Kısacası 2 yıl içinde istediğiniz zaman başlatıp istediğiniz zaman bitirebilirsiniz bitirme zamanı da bebeğinizin 2. Yılınıgeçmeyecek ama. Biraz uzun oldu umarım anlatabilmişimdir☺️
cherrysu PamirMira Anladım, çok teşekkürler 🙏🏻❤️ Doğum iznine ayrılacağım, kalan kısmı rapor alarak kapatmayı düşünüyorum ancak olmazsa tabii ücretsiz izne ayrılacağım. O yüzden detaylı sormuştum. 🥰