Öncelikle herkese merhaba. Hikayeme geçmeden önce Rabbım dileyen isteyen herkese hayırlı zamanda sağlıklı ve hayırlı bir şekilde nasip etsin. Kimsenin kucağını boş bırakmasın.
37+5 de ara ara belime ve sırtıma ağrılar giriyordu. Sırtımdan aşağıya doğru inen bir ağriydi bu. Ama doğum ağrısının olacağı ihtimalini vermedim hiç. Doktorum 10 ocaktan sonra beklemeye başla demişti ben hep inşallah 10 ocaktan sonra gelir diye dua ediyordum. Neyse 38+0 da bu biraz daha artmaya başladı. Koltukta otururken sırtıma giren ağrı artık rahatsız ediyordu beni hareketsiz asla duramıyordum. Ertesi sabah ebem aradı durumu sordu herhangi bir sıkıntın varmı varsa gel bir bakalım dedi. Ağrılarımin olduğunu söyledim ve sabah hemen gittim. Nst bağlandı sancılarım vardı açıklığım 2 cmdi. Oturduğum yer ilçe ve doğum yapacağım hastaneye 1 buçuk saat uzaklıkta özel aracımız da olmadığı için ambulansla hastaneye götürdüler. Orada yine açıklığıma bakıldı aynıydı. Yatisim yapıldı hemen doğumhaneye sancı odasına alındım nst bağlandı sancılarım vardı fakat yetersizdi. Suni sancı verildi çatı dar olduğu içinde açılması için ilaç vermeye başladılar. Saat akşam 9 a kadar sancılarım yavaş yavaş artmaya başladı açıklığım 5 cm olmuştu suyumu açtılar ve sancılar git gide artıp sıkılaşmaya başladı. Saat 11 civarında artık dayanılmaz hale geldi. Açıklığım 8 cm olmuştu ve yavaş yavaş yolun sonuna yaklaşıyorduk. Saat 12 civarında artık 9 cmdi ve zamanım gelmişti. Doğum odasına alındım ve sancılarım geldikçe ıkinmaya başladım 2 ıkinmada bebişin başı çıkmıştı son kez var gücünle ıkin dediler ve öyle yaptım ağlama sesine gözlerimi açtım ve kızım minik mucizem doğmuştu. O an o kadar rahatladım ki bütün ağrılar bir anda gitti hiç bir şey kalmadı. İlk doğum olduğu için dikisim var. Dikiş atarken uyuşturuyorlar zaten hiç bir şey hissetmiyorsunuz. 12:43 de odamıza geçtik. Miniğim artık kucağımdaydi. Anlatılmaz yaşanır dedikleri şey bu olsa gerek gerçekten de yaşanır sadece. Rabbım bekleyen herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin.
Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın 💜❤️🥰😇🙏