Ersibneh
Canım gıda alerjisi , yoksa herhangi bir hastalığı yoksa çözüm çok basit .
Büyük tuvaletini yaptıktan sonra ıslak mendil kullandıktan sonra kurulaman gerekiyor. Kurulamazsan da pişik olur .
Adım pişik olsada olmasada , her büyük tuvaletinden sonra krem veya yağ sürülmeli. Ben saf zeytin yağı sürdüm
Kaliteli bez kesinlikle kullanılmalı .
kirli ve idrarlı bez hemen alınacak. Üstünde durmayacak . Ucuz yada normal bezse biraz dolsun diye bekleme . İdrar bile pişik yapar.
Benim yaptığım şey hiç öyle yüzlerce liralık krem bilmem ne kullanmadım.
Kaliteli bez kullandım, her kakadan sonra ıslak mendille silip kuruladım .
Sonra saf zeytin yağı ile bacak arası , popo deliği , ön taraf , pisi etrafı her yerine sürüyordum . Bu uygulamadan sonra maşallah senelerce 1 kere pişik olmadı .
Kantaron önermiyorum babam makat çatlağı için sürmüştü , adamı o kadar yaktı ki ağlattı resmen bağırttı. Ya bebeği de hassas derisinden bi yerden girer yakarsa, bilemeyiz. Pişik deriden emilirken , yakabilir
Sen benim dediğimi uygula kardeşim dua edeceksin . Küçük kavanoza saf organik zeytinyağını yarım çay bardağı kadar koy , kulak çöpünü de at içine . O çöple yağlıyordum ben . Pişik olmadan her kakadan sonra . Pişik olmadan bu işlem yıllarca yapılır. Pişik olsada bile aynı uygulama zeytin yağına devam. Pişik bebeğe her alt açmada sürülebilir. Kakadan kakaya değil .
Bez seçimi de önemli prima saaatlerce kalsın şişişsin hiç pişik yapmadı . Şimdi pahalı olduğundan prima . Doğumumdan sonra morfix yada sliyp kullanacağım . Bu bezlerin emiciliğine göre ; süreyi kısa tutup çabuk altından çıkartırım. Her kakadan sonra siler kuruturum , yağlar , bağlarım bezini
Yıllarca bu zeytin yağını oğlumda kullandığım için , hiç kuşku şüpheniz olmasın . Organik olsun . Marketlerde satılanlar değil de bir yerden getirtebilirseniz ege -akdenizden iyi olur.
Benim ailem çiftçi , Akdeniz -kendi yağımızı kullandım . Organik soğuk sıkım altında satılanlarda olur
Çok geçmiş olsun