Rbeyz fizik tedavi alanında doktora yapan bir akademisyenim. Motor gelişimin basamakları vardır ve biz basamaklara göre hareket ederiz.örneğin bir bebeği 4 aylıkken oturtmaya çalışmayız, fizyolojik gelişimi için erken bir basamaktır. Bunu yaparsanız omurga gelişimi etkileneceğinden yetişkinlikte bel ağrısı yaşama olasılığı yüksektir (destekli uzun süre oturtsanız da sonuç aynı olur). Tuvalet eğitiminde de kasların buna hazır olması gerekir. Evet sizin bahsettiğiniz bir eğitim değil fakat o iletişimle bebek strese girip tutma eğilimine gider. Bu kısa vadede aileye avantaj gibi görülebilir fakat uzun vadede maalesef negatif sonuçları vardır. Özellikle kız bebekleri için sorunlar oluşturacaktır. Ülkemizde idrar kaçırma problemi yaşayan ve tedavi gören çok kadın var. Gevşeyemediği için veya hangi kasını nasıl kullanması gerektiğini bilmediği için ağrılı cinsellik yaşayan çokça kadın var. Ve ne acı ki ben de bu kardan biriyim. 8 aylıkken tuvalet eğitimi verilmiş bana. Zorlayarak değil rutin de benim davranışlarımı öğrenerek vermiş. Olumsuzlarını fazlasıyla yaşıyorum. Bunun çok ayrıntıları var. Uzmanların verdiği yaş aralığı kafadan uydurulmuş aralıklar değil. Sizin bahsettiğiniz yöntemin uzun dönem çalışmaları var mıdır, bunu ortaya atanlar çalışmalar yapmışlar mıdır araştırın derim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. İyi günler