Evet arkadaşlar sonunda bende doğurdum 🥲39.haftadan sonra her postun altında ne zaman dogurcam diye isyan ederken 39+4 sabahı 07.30 da Nişanım gelmesiyle doğumum başladı.Sağlıkcı olduğum için süreci az çok bildiğimden açıkçası sancım yok diye gitmek istemedim biraz bekledim baktım suyum sızıyor gibi.İstediginiz kadar işin içinde olsanız da tedirgin oluyorsunuz bir korku saldı suyu biter birşey olursa diye hastaneye gelme karari aldık eşim ile zaten muayne edip gönderirler diye düşündüm belki suyum değil akıntıdır dedim çünkü az idi baya Acile giriş yaptık muayne nst derken doktor yatış vericez dedi nst de hiç sancı yok kasılma bile çıkmadı😓Açılma yok ama bebeğin suyu sızıyor dedi şuan tolere edebilir ama enfeksiyon riskiniz var dedi öğlen 1 e kadar bekledik en son akşam yemek yemiştim artık enerjim de kalmamıştı ama her ihtimale karşı izin vermediler bir şey yememe sezeryana dönerse diye.Oglen ebe kontrol etti açılma 2 cm ama nst de sancı hala yok zaten sürekli uyariyorlardi vajinami açılma olsun diye suni sancı taktılar hemen peşine sürekli nst ye bağlıydım suni den sonra bebeğim fenalasti o an ömrümden ömür gitti nabizlari 80 e kadar düştü hemen refaketcim koştu tabi ben az çok olayı bildiğim için korkudan ağlamaya başladım kaybedicem sandım onu hemen geldiler serumu kapattılar muayne ettiler beni oksijen falan takınca bebek nabizlari da düzeldi.Hayatimin en zor 2 dk si idi o kaybetme korkusu Allah’ım kimseye yaşatmasın.Sonra suni sanciya ara verdiler.Odam da yürüyüş falan yapıyorum Squat vs egzersizler çünkü bu şekil açılmam olmazsa sezeryan olmak gerektiğini ve ilk doğum olduğu için biraz çaba gösterip sezeryan olmadan halletmem için çok uğraştı herkes 🥲Zaten bende hep normal olsun istiyordum kendimi hep yureklendiriyordum.Agri eşiğim yüksek bir insanım yani canım yansa bile asla bagirmicam kimseyi korkutmayacagim dedim çünkü ben suni alırken çığlıkları duydukça çok stres olup aşırı derece korktum.Ama kesinlikle kendime bir söz verdim refaketcim görümcem idi dedim ki asla bagirmicam kimseyi korkutmayacagim kızdı bana nasıl rahat edeceksen öyle ol canım dusunme kimseyi onlar da can havliyle bağırıyor dedim yok abla ben bagirmicam dedim.O da tebessüm etti😂Heralde inanmadı çok 😂Doktorum geldi ultrason ile bebeğe baktı suyunun iyi olduğunu bu şekil devam edebileceğimizi söyledi hemşirelere süreci hızlandırın dedi 🥲Suni dozu artırdılar evet gelelim su meşhur herkesin abartılı gördüğü suni sanciya doğum sancısı kendim sancim nasıl olur bilmediğimden tamamen suni sanciyi size anlaticam benim biraz ağrı eşiğim yüksek yani herkes öyle der canım tatlı değil yani o kadar hiç bir zaman naza çekemedim bu yüzden hep cesur olmaya çalıştım ilkokulda bile hep ilk aşı olmak isterdim 🥲Sancılar başta regl sancısı gibi başladı yatakta karşılamak çok zor arkadaşlar mümkün mertebe hareket halinde olun benim bebeğim fenalastigi için nst den ayırmak istemediler ve 2 saat suniyi yatakta çektim ve sanciyi karşılamam çok zor oldu.Ama Rabbim öyle bir nimet vermiş ki bize 30 sn geliyordu sancı sonra hicbirsey olmamış gibi bitiyordu.Suni dozu artirdiklarinda benim 3 dk da bir düzenli sancım gelmeye başladı nst de 70 80 gözüküyordu sancılarım gelen sancı da 30 sn falan sürüyordu.Ondan sonra sanki hicbirsey olmamış gibi kaldığım yerden devam ediyordum.Evet zor bir ağrı oluyor ama kendimi öyle yerden yere vurucak kadar bir ağrı değildi en son ebeme yalvardım ne olur beni ayırın nst den yatakta çok zor oluyor dedi ebem de doktorun kizacagini söyledi ben seni bir muayne edeyim duruma göre izin veririm dedi muayne etti 5 cm şok olduk çünkü saat nerdeyse 6 ya geliyordu açılma 2 cm idi son yarım saatte 5 cm olmuştu ebem süpersin dedi böyle devam dedi dedim beni ne olur ayırın ben bu şekil karsilayamam saolsun ayırdı nst den başladık görümcem ile turlamaya duşa girdik sıcak su ile karşıladık sancılarım çok şiddetlendi her girdiğinde çömelerek karşıladım iyi geliyordu evet çok canım yanıyordu ama 30 sn sürüp geçiyordu .2 dk da bire düşmüştü artık.Ve asla bagirmadim dişlerimi sıktım demirleri sıktım 😂Sonra doktor gelmeden yatırdılar beni yatağa ebem gel biraz egzersiz yapalım bakalım nasıl ikinacaksim bebeği kanala itmeye çalışalım dedi muayne etti 7 cm şuan kafasını hissediyorum dedi ikindirmaya çalıştı nasıl ikinacam diye anlattı falan ama ben ikinmayi çok beceremedim tuvalet yapacakmis gibi hissediyor insan psikolojik olarak yapamıyorsun 😂sonra doktor geldi o muayne etti açıklık 8 cm bebek kakasını yapmış hemen doğumu hizlandirin dedi o an baya hızlı bir süreç oldu her sezeryana dönebilir gibisinden odada bir sürü insan bir kaç iğne yapıldı sancılarım şiddetlendi ikinmaya başladım bebek strese girmeye başladı diye kesi attılar daha kolay ve hızlı bir doğum olsun diye uyuşturduklari için hiç acımadı arkadaşlar o konuda içiniz rahat olsun ❤️Bir kac kez ikindim ebem kızdı bu şekil yaparsan çocuk kanalda kalır çok güzel başlayıp tam gelecekle bırakıyorsun ikinmayi yukarı çıkıyor tekrar dedi mutlaka nefes ve ıkınma egzersizleri öğrenmeye çalışın çok faydasını görürsünüz sonra bir ebe karnimdan bastırdı bebeği itmek için canım yandı ama muhtemelen karnıma bastirmasaydi bebeği ikinmam ile itemeyecektim ben ikininca o da yukardan bastırdı Allah’ım içimden birşey kaydı balık gibi dedim doğum bu muymus ben o kadar kötüsüne alistirmistim ki bu çektiğim acıları sadece baslangic olarak görmüştüm daha kötüsünü bekliyordum meğersem en kötüsü onlarmis bu arada kızlar sadece ebe karnıma basarken ağrıyor yapmayın lütfen diye bagirmisim asla çığlık atmadım hep dişimi sıktım kendime verdiğim sözü tuttum🥲Bebeğin o çıkış anı mükemmel bir şey böyle bir rahatlama yok kuş gibi oldum resmen oğlum kakasını aspire etmişti apar topar onla ilgilendiler malesef ten teması yapmadılar hemen goturduler başka odaya iyi olduğunu orada gözlem altında kalması gerektiği söylediler.O kadar küçük geldi ki gözüme 38+3 ultrasonda 3250 gözüken oğlum 39+4 de 2870 doğdu ama kilosuna göre boyu çok iyiydi 52 cm dünyaya geldi 😂dayıları gibi çırpı uzun olucak bizim oğlan ❤️Her neyse çok uzattım 😂sıkılmaya başlamadan siz plesanta kısmına geleyim bebekten sonra plesantanin ayrılmasını bekledik bir kaç ıkınma ile o da geldi sonra dikiş süreci basladi planlı bir şekilde zaten kesmislerdi 9 tane dikisim vardi keserken hiç acımadı ama dikerken hafif sızlıyordu ama asla acımadı.Yarim saat sonra oğlumu getirdiler ten teması biraz geç oldu bizim 😓Çok güzel kokuyordu direk göğsümu tutmak istedi emmeye çalıştı.Gorumceme diyorum bu benden mi çıktı 😂1 saat gözetim altında doğumhanede tutup servise gönderdiler şuan yanımda uyuyor mis gibi kokuyor Annelik zor zanaat ağrı mutlaka oluyor ama ona bakınca geçiyormuş her şey Rabbim hepinize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.Ben happymomdan mezun oldum👶🧑🎓Son olarak biz kadınlar çok güçlüyüz.Rabbim bize öyle bir güç vermiş ki böyle güzel bir şeye kavusmak elbette kolay değil ama asla anlatıldığı gibi korkunç da değil yoksa bunca insan nasıl yapardı 2. 3. Çocuğu 🥲Kendinize güvenin her şey tamamen psikolojik ağrıyı bile psikolojiniz ile hafifletmek sizin elinizde başta ben zaten yapamam öldüm bittim derseniz gerçekten yapamazsınız kendinizi iyiye sartlayin ben yaparım deyin kendinize güvenin inanın ben kendimi psikolojik olarak hep öyle hazırladım ve çok rahat bir doğumum oldu psikolojik olarak çok rahattım uzun bir doğum zor bir süreç idi ama ben çok iyi karşıladım bu süreci ilk doğum ve sıfır açıklık ile 7 saat suni çekip oğluma kavuştum.Eger kendime guvenemseydim muhtelen burada size korkunç bir doğum anlatıyor olurdum.Dogumdan sonrasi bile hep kendimi motive ettim görümcem bile şaşırdı heralde o da benden daha kötü bir performans bekliyordu.Gorumcem dediğime bakmayın Ablam gibidir ❤️🥰 Her neyse masallah ne yazmışsın dediğinizi duyar gibiyim 🥲İnşallah hepiniz sağlıkla sihattle kavuşursunuz yavrunuza❤️Oğluşum uyanmadan biraz dinleneyim🥰