7 yıl üzerine tüp bebekle 3.denemede hamile kaldım. Öndesinde de 3 sefer aşılama denemiş biriyim. Hem kendim hem eşim hem de çevremdekiler özel olduğunu düşünmedik. Ben bu bakış açısına katılmıyorum. Her hamile kendine özeldir ve neler yaşadığını bilemeyiz. Eğer ki düşük riskiniz yoksa, bebek transfer sonrası tutunduktan sonra doğal yol ile hamile kalan kişilerden farkımızın olmadığını düşünüyorum. Hatta çevremdeki çoğu doğal yol ile hamile kalan kişilere göre de her açıdan çokça rahat, evhamsız, acaba şöyle mi böyle mi düşüncesinden uzak tabiri caizse geniş bir hamilelik yaşıyorum. Tüp bebek doktorumda şu an takibimi yapan doktorda normal doğuma ters düşebilecek bir durum görmüyor. Dedim ya tutunduktan sonra düşük riski veya erken doğum riski yoksa doğal yol ile hamile kalanlardan hiçbir farkımız yok. Risk denilen şey son dakikaya kadar her anne adayında mevcut. Devlette tüp bebek tedavisi görüyorsanız ve hamile kaldıysanız riskli bir durumunuz olmadığı sürece sezaryena alınmazsınız. Doktorları bilemem ama bu biraz annelerin de bakış açısı.