Halıları kaldırmadan silmesi pek mümkün değil maalesef, çünkü ister istemez halının üstüne çıkıyor. Ben yazın halıları komple kaldırıyorum, pratik oluyor ama kışın robotun silme özelliğini kullanmıyorum. Zaten duru su ile sildiği için çok da verim alınmıyor, yerin tozu gidiyor sadece. Benimki xiomi mop 2 pro plus, 7-8 aydır kullanıyorum. Memnunum, güzel süpürüyor gerçekten. Silmesi ise eh işte. İlk 2-3 kullanımdan sonra harita oluşturdu, uygulamadan odaları gösteriyor. Hangi odayı süpürmesini istiyorsam onu seçiyorum. Evde yokken de uygulamadan temizliği başlatabiliyorum. Şarjı azalınca şarj istasyonuna gidip şarjını doldurduktan sonra kaldığı yerden devam ediyor. Bazen halının saçaklarına takılabiliyor. Yerde takılabileceği çok şey bırakmıyorum. İnce olduğu için her yerin altına da rahat giriyor. Şarjı tam doluyken 130 metrekare evin tamamını tek seferde süpürüyor. Kurulumunu yapabilmek, uygulamasını çalıştırabilmek için evde Wi-Fi olması gerekiyor, onunla eşleştirme yapılıyor. Wi-Fi olmayınca süpürmüyor.