Hgemr Merhaba arkadaşlar,pek çoğumuzun muzdarip olduğu bir konu: İdrar yolu enfeksiyonu... Maalesef gebeliğimin başından beri tekrar edip duruyor,idrar kültürüm temiz çıktı,birkaç kez monurol kullandım ama o da geçici bir çözüm oldu. En son idrar tahlili sonucumda lökosit 6'ya düşmüş.(23-24'lerdeydi ilk haftalarda ) Nelere dikkat ettim: 1-SU:Günde en az 2,5 litre su içmek oldukça önemli. 2-HİJYEN: Çamaşırınızı sık sık değiştirmeniz gerekiyor,ıslaklık olmaması için. Tabii çamaşır tercihi de önemli, pamuk çamaşır kullanmanızı tavsiye ederim. Wc hijyeni de son derece önemli,ben beyaz sirke ile dezenfekte ediyorum. 3-İdrarı tutmak da enfeksiyona sebep oluyor,uzun süre tuvalete gitmeyince idrar renginizin daha koyu olduğunu göreceksiniz,bu da enfeksiyona işaret demektir. 4-C VİTAMİNİ:Enfeksiyonu önlemenin yollarından biri de c vitamini alımı imiş. Suyun içine birkaç damla limon sıkarak içtim. Kızılcık suyunun iyi geldiğini netten okumuştum,hatta deneyip olumlu sonuç alan da olmuş; birkaç hafta önce kızılcık alıp kaynattım,günde 1 bardak içtim.(Gebeliğin ilk haftalarında tavsiye edilmiyor,ben 19.ve 20.haftalarda içtim.) 5-SİRKELİ SU: Birkaç yerde okumuştum,ilk zamanlar cesaret edemedim,sonra deneme kararı aldım.Bir haftadır uyguluyorum. 1.5 litrelik içme suyunun içine elma sirkesi damlatıp tuvalet sonrası temizliğimi bu su ile yapıyorum. Şimdilik bulduğum çözümler bunlar inşallah tekrar etmez. Sizin de önerileriniz varsa yorum bekliyorum,bu konudan muzdarip olanlar için çözüm olabilir.
Hatunnn Hgemr kirmizi biber ile yaban mersini var birdee 3 adet kirmizi biber yedim ayni gun yanma hissi gecti:))
Hatunnn Hgemr dun kizilcik aldimda kaynatirken seker eklediniz mi merak ettim, kizilciklar mevsiminden henuz herhlde daha biraz eksiler hic yiyemedim kaynatincada nasil olcak bilemiyorum:)
Hatunnn Hgemr seker enfeksiyonu artttiriyormus ya ondan koymadan olur muyu dusundum bal katsam acabba oldururmu vitamini karistirmis olunca , cok karisti kafam😀 Nezaman olcak bu kizilciklar bal gbi ekim gbiimi acaba🙈🙈
Hatunnn Hgemr ya birde cok sordum ama cekirdeklerinden ayirdinizmi🙈 Cok yumusamis degiller ya kaynatinca kendi salarmi bilemedim