ilhaninannesi Canım o zaman ilk üç ay yediklerine dikkat etki bebeğin güzel gelişsin, mesela mutlaka haftada 2 kere balık yiyerek omega 3 desteği sağla bebeğine (Somon, sardalya, hamsi… bunlarda en çok omega var) mesela folik asit açısından zengin yiyecekleri tüketmeye çalış…( Lahana, karnabahar,brokoli, bamya, kuru fasulyede folik asit çok) hergün protein alımına dikkat etmelisin sabahları mutlaka 1 adet haşlanmış yumurta yiyebilirsin sade yiyemiyorsan salata yapıp yiyebilirsin, bir de bol su tüketmelisin… Ayrıca bebeğinin omuriliği ilk üç ayda gelişir sağlam bir iskelet kemik yapısına sahip olmasını istiyorsan ev yapımı 1 kase yoğurt yemelisin her gün uyumadan önce gece rahatça uyumanı da sağlıyor yiyemiyorsan 1 bardak süt içebilirsin ama hazır süt tavsiye etmem her zaman mayalı gıda daha iyidir ev yapımı yoğurt mayalı gıda ve inek sütünden de elde edilse tehlike arz etmez maya sütteki zararlı mikropları yok ediyor.. miğden bulanınca bir iki adet tuzlu bisküvi geçirebilir veya havuç… Gün aşırı muz ve avokado da öneririm, bebeğimin gelişimi güzel sana da önerebileceğim ilk aylarda bunlar olur… Birde ilk aylarda Türkiye de değildim bilmiyorum ama son aylara doğru şu an Türkiyedeyim doğumumu yapıp geri eşimin yanına gideceğim Türkiyedeki doktorum 17inci haftamdan ihtibaren bana folik asit yazmıştı anlayacağın bana yazdılar ama sen kaçıncı haftandasn bilmiyorm :/ bir de hamile kalmayı düşünenler üç ay öncesinde bile kendi istwğiyle doktordan yazdırıp folik asit kullanabiliyor talep edebilirsin yani doktorundan. ilk üç ay burda yazmıyolar mı neden acaba benim de ilk bebeğim düşmüştü bu ikinci kez hamile kalışım …