NekwaSultan değerli arkadaşlarım; açılmanin kolay olması için ki benim çok kolay oldu (hiçbir tehlikesi bulunmayan normal doğum yapacaklar için) öncelikle kişinin kendini zihinsel olarak hazırlamasi gerekiyor ben çevremde sezeryani duydum duyali inanin genc kizligimdan itibaren hayırlı normal doğum istedim.Zihinde biterse Allahta yardım ediyor ne kadar zor olsada sonucta bitiyor :) mesela ben 38. haftaya girdim gireli sabah akşam belli aralıklarla sancım olduğundan bu konuyu derinlemesine araştırdım ve bana en kolay gelenleri uyguladım. 1) her sancım geldiğinde eşime özellikle sancı vuran yerlerime zeytinyağlı masaj yaptırdım.(sırt alt kısmı ve kasiklarim bunlara yapılan masaj rahmi açıyor) 2) sıcak duşa girdim, büyük bir legende sıcak suya oturdum, sancım kesilene kadar çıkmadım (hamilelikte kilodan dolayı basur gibi ama acimayan 2 meme çıkmıştı onlarda kendiliğinden sıcak suda kayboldu :) 3) duşta sıcaktan rahim açıldığı için daha kolay oluyor; rahmime o bölgenin dışına ulaşabilildigim yere kadar zeytinyağıyla masaj yaptım. 4) sezeryana dahi normal doğum yaptırmış bir bitki çayı tarifi almış sabah akşam eksiksiz o caydan 1 fincan içtim tadi berbat olmasına rağmen! !! (tarifi kaybettim ama içinde; kabuk tarçın defne yaprağı biberiye olduğunu hatırlıyorum dahaası da vardı. ahududu çayı çok faydaliymis bu sefer onu içiçem :) 5) Pilates topu üzerinde (yahut hani su çocukların zipladigi kocaman top var ya ben onda yaptım :) üzerinde zıplamak, üzerine oturup dairesel olarak olarak hareketler yapmak. . 6) Hamileliğin başından itibaren her akşam yatmadan 1 şişe Kızılay (en doğal buymus) maden suyu, 7) Bol hareket hergün evde kendime is buluyor; olmadı dışarda 1 saatlik yürüyüş yaptım. (yürümeyi çok seven biriyim buna rağmen hayatımda yürümedigim kadar yürüdüm o zaman) 8) sabah ilk uyandığım saatte kalkıp kahvaltı yapıyor oturmuyordum.(hamileyken son aylarimda bana bir dinginlik geldi sabah 7 8 dedin mi gözlerim faltasi gibi açılırdi :) 9) 38 e kadar 1 tane 38den sonra günde 5 tane hurma yedim Manevi olarakta; doğum sancıları başlayınca 1) önceden okuyup hazır ettiğim 7 pirince 1 Yasin ve Taha süresi okunan pirinçleri yuttum yalnız 2) Meryem ana otu (Fatima ananin eli de diyorlar) ayetel kursi Felak nas süresi okuyarak suya koydum o sudan 1 bardak içtim. 3) 5 tane hurma yedim 4) yine zeytinyagli masaj 5) 1 çay bardağı zeytinyağı icemedim 1 yudum falan anca :( ama miktarı bu 6) Doğumun kolay olmasi için 21 tane Yasin Suresi okudum (bunu okuyan kadının biri sancısız doğum yapmış) Yalnız doğumuma son 10 gün kala rahim kasılmalarının başlamasıyla üzerime bir uyku bir kafamı kaldiramama hali geldi ben 1 2 gün direndim baktım olacak gibi değil saldım kendimi :) doğumu gelen kimi kadına deli enerjisi gelir yerinde duramaz kimi de böyle kafasını kaldiramazmis anladım (tatlı yavuz selimim annesini dinlendirmek için böyle yapmış :)