Kızlar pazartesi sabah 8 de giriş yaptım hastaneye. İşlemler yatış falan derken 11 de aldılar beni. 1.50 de ameliyat hazırlıklarım başladı işte tansiyondur falan cihazlar takıldı . Anestesi doktoru yapacağı işlemi anlattı ve öne hafif eğildim kambur durur gibi hiç hareket etmeden iğneyi vurdu. Gerçekten normal kan alınırken canım daha çok yanıyordu diyebilirim. 🤣 Sadece kendinizi geri çekmemeniz gerek doktorun işi kolaylaşıyor. Dozu verdikten 2 dk sonra uyuşmaya başladım karıncalanma geldi 5 dk sonrası ayaklarımı hissetmiyordum kaskatı idi. Batikonladılar ve yeşil örtüler serildi doktorum geldi başlıyoruz dedi. Veeee saat 12.19 💙 Meleğimin sesini duydum o ağladı bende ağladım.💙 Yeşil örtüye sarılıp yanağıma verildi o kadar eşsiz bir sıcaklığı vardı ki 🥰 . O giyinmeye getirildi benimde kapanmam falan derken 12.50 de ameliyatdan çıktım. Bekleme odasına alındım vee zangır zangır titreme başladı. Yarım saat de orda bekledim serum verildi odama çıktım. Odada 2 saat titremem geçmedi patik ve 2 kat battaniye ile toparladım. Bu sırada 4 5 tüp de serum verildi antibiyotik falan. Az az emzirdim. Akşam 7 de su ile başladım ve yürüme kısmına geldi sıra. İlk kalkış gerçekten çok zorladı. Dikişler ağrıyo ve adım atmak zorluyor. Kalkınca baş dönmem olmadı ama 2 adım attım göz kararması sıcaklama bastı sadece 5 adım attım. Sonra tekrar kalkınca daha fazla yürüdüm. Evet ağrıyor ama yatakta kalmak hiç iyi değil. Salı sabah 11 e kadar gaz çıkaramadım zar zor çıkarınca sulu çorba ile başladık. Salı akşamıda kaldım ben kan değerlerim düşüktü. Çarşamba günü 10.30 da çıkış yaptım eve geldik . Kahvaltı yaptıktan sonra büyük lavaboya çıkabildim hastanede bunu kafama taktım ama gaz çıkarabildikten sonra zaten kendiliğinden bağırsak hareketleri başlıyor. Kahvaltıyı ben kurdum kaldırdım yavaş yavaş hareket ederek . Akşam yemek bile yaptım yarım saat yine ayaktaydım :) annem yanımda ama anne ben yapayım sen bebeğe bak dedim çünkü ne kadar yürürseniz o kadar açılıyor ağrılar. Daha iyi geliyor yani en azından bana öyle oldu ☺
Kızlar korkulacak hiçbir noktası yok . Doktorunuza ve sağlıkçılara güvenin . Kendinize inanın ağrım var kalkamam adım attım acıdı yürüyemem demeyin . Çünkü başlayınca gerisi gelir durarak değil. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda her şey ama her şey size daha kolay görünecek 💙 Allah herkese hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin inşallah