Merhaba güzel anneler , size doğum hikayemi anlatmak istiyorum belki birilerinin sorusunu gidermiş olurumm.
35* haftalıkken nişanim gelmişti ve sancılarım başlamıştı doktorum 2 hafta boyunca ilaç ile sancılarımi kesti , normal doğumdan korktuğum için ve bebeğim makat geliş olduğu için hep sezeryan planlamistim. Doktorum 29 aralığa doğum tarihi verdi. Bebeğimin gelişimi falan çok iyiydi
Sabah saat 8de doğuma girdim 8.25, de belden anestezimi yaptılar spinal anestezi
Beni uzattılar ameliyat masasına sondayi taktılar
Doktorum karnıma dokunup hissediyor musun dedi sonda takılırken acı duydun mu dedi hayır duymadım dedim
Evet dokunmayı hissediyorum dedim
Oo doğuma başladık bile bebeğin şimdi doğacak dedi
İnanamadim o sırada saate baktığımda 08:27 idi
Sadece o sırada omuzlarda ağrı hissettiğimi söyledim yanımda duran anestezi doktoru çok normal olduğunu söyledi ve bir baktım ağlama sesi
İnanamadim benim bebegimdi o ağlayan
Bebeğimle beraber bende ağladım :)
Saat 08.29 da doğmuştu minik oğlum
3300 gram 52 cm topacik bir bebekti
Hemen benim yanımda giydirmeye başladılar gözümü ondan alamiyordum
Ve hala hıc bişey hissetmiyordum çok güzeldi:)
Sonra bebeğimi çıkardılar dışarıya babasına vermeye
Saat 08.55, de bende odamdaydim
Doğumdan çıkarken ameliyathanede ağrı kesici yaptılar gördüm
Doğumdan sonra saat 3 gibi beni yürüyecekleini söylediler saat 1 gibi sanki adet sancısı gibi bir ağrım başladı o sırada bir ağrı kesici daha istedim
Saat 2 gibi ağrı kesicimi yaptilsr
İlk yürümeden çok korkuyordum kafamda bir tek onu şartlandırmidtim
Ama o kadar rahat kalktım ve yürüdüm ki , olabileceği kadar ağrım oldu fazlası yoktu dayanilmicak gibi değildi
Oda içerisinde üç beş adım atıp geri yatağıma geçtim o sırada sondami çıkardılar
Bundan sonraki lavaboya kendim çıkabileceğimi söyledi hemşire
1 saat sonra kendim kalktım yanımda birisi ile
Ve lavaboya o kadar rahat çıktım ki idrarımı yaparken hiç ağrım olmadı çok az di
Sırada gaz çıkarma problemi vardı :( gece boyu yürüdüm ama maalesef çıkmadı ama beni rahatsriz da etmiyordu
Sabah taburcu olacakken doktorum lavman yaptırmak istedi ondan da çok korkuyordum ama iyikiiiii yaptirmisim
Lavman sayesinde gazimi çıkardım ve taburcu oldum
Eve geldikten sonra büyük abdestime çıkmam gerekiyordu iyiki o lavmani yaptimisrim ishal oldum lavman sayesinde ve o kadar rahat lavaboya çıktım ki
İshal süreci iki gün kadar sürdü ve karnımı hiç agritmadan cikabiliyordum lavaboya
Eğer normal doğum olamıyorsanız sezeryandan korkmayın şuan ,15 günlük lohusayim ama her işimi kendim yapabiliyorum yere bile oturup yemek yiyebiliyorum
Eve geldikten sonra ilk banyomu bile tek yaptım
Bebeğimi kimseye ihtiyaç duymadan kucağıma alıp yatağına yatirabiliyorum
İyiki sezeryan olmuşum. Lütfen korkmayın 😌🤗🤗