Hiranurr00 Ozlem2206 ama benim gerilik baya fazla iki hafta olsa cok korkmazdim ama cok fazla benimki
Sevgi25 Hiranurr00 benim 4 haftalık geriliğim vardı gelişimi durmak üzereydi 1 ay çok dikkat ettim şimdi 3 haftaya düştü ve bebek gelişti
Sevgi25 Her gün mercimek çorbası sabah 2 yumurta 1 avokado bir kase nar 1 portakal 1 bardak kefir akşam sebze yada et yemeği beyaz et kırmızı et farketmez birde karbonhidratı bıraktım makarnaydı pirinçti ekmekti tüketmedim atıştırmalık olarwk ceviz Ben çok faydasını gördüm hiç Kilo almayan bebeğim 150 gr almaya başladı haftalık şimdi 2500 oldu salı günü sezeryan olucam
Sevgi25 Hiranurr00 bakın bemimde öyleydi bebeği besleyen damarda tıkanma vardı buda kilo almasını engelliyo
Eslem_1 Sevgi25 pekmez muz vs kaşar peyniri de kilo aldırıyor diye duymuştum kaşar peynirinin kalsiyum oranı da fazla ben muz ve tahinli pekmezi hemen hemen her gün tüketiyorum bazen tahinli pekmezin içine susam da atıyorum susam da kalsiyum içeriyor🌸
Hiranurr00 Sevgi25 ama canim doktor kan akisi iyi diyo yani kan akisi iyiyse almasi lazim bide sneinki kac kiloydu be tek damardami sikinti vardi
Essenn annelinkoo1 benimde salı günü detaylı vardı 23 haftalık morallerimi yerle bir etti doktor 3 hafta gerileme dedi ki bu zamana kadar böyle bir şey yoktu😢 bacağı kısa dedi bi sürü bi sürü artık duymadım ondan sonrasını soru da sormadım bana amniyosentez önerdi asla öyle bir şey yaptırmayacağım beslenmeme dikkat ediyorum. Allah yardımcımız olsun bebişlerimize sağlıkla kavuşalım 🙏🏻
Sevgi25 Hiranurr00 canm bennimki 26 haftadan sonra kilo alımı baya yavaşladı Zaten bekliyordu doktor sonra söylediğim şeyleri tüketmeye başladım yavaş yavaş kilo almaya başladı hatta şimdi bile karın bölgesi 3 haftada geriden geliyor ama kilosu iyi az da olsa toparladı diye rahatım biraz
Aynur_ma annelinkoo1 annelinkoo1 bobrek genislemesi ve kalp sorunu gunumuzde 10 cocuktan 8de goruluyor ve aslinda bazi durumlarda doguma kadar kendiliyinden geciyor gecmese bazen dogduktan sonra 1 yasina kadar geciyor o zaman da gecmese kucuk ameliyatla hall edile bilecek problemler . Benim oglum da bobrek sorunuyla dogdu 1.5 yasinda ameliyat oldu ve sukur simdi cok saglikli kendinizi psikolojinizi kotuye yormayin iyi olacak deyin insAllah da olur .
mor_menekse1 annelinkoo1 Allah büyüktür iyi düşün iyi olsun benım ikizlerimde gerilik var yatışım yapıldı hep kan akışı kontrolu yapıyorlar küçüğü baya geride kilo almıyo ilk gebeliğim üzülüyorum ama Rabbime inancım sonsuz Allah’ın izniyle sag saglım kavuşucaz dua et sadce dua mucize olur bakarsın İnşirah suresi dinle sabret güç verelim birbirimize imtihan dünyası Rabbim kimseyi ewladıyla sınamasın inşAllah şafi isminin yüzü suyu hürmetine bize merhamet etsin ewlatlarımızı bağışlasın Saglıkla zamanında :)
ikizekiz annelinkoo1 canım okudum ama hiç kotu bir his almadım. Bence bebeğin çok ama çok sağlıklı doğacak. İyi düşün iyi beslen bol bol dua et. Sana ismen de dua etmek isterim ismini verirsen. Rabbim şifasını verecek inşallah 🤍
Sevgi25 mor_menekse1 hergün kaşar peyniri ,muz,ceviz 1 kase nar ,avokado,1 bardak kefir, Akşamları mercimek çorbası et türü sebze bide karbonhidrat tüketmedim ekmek ,hamur işi ,pirinç falan ve faydasını gördüm
Eslem_1 Sevgi25 kahvaltıda ekmeksiz nasıl idare ediyorsunuz ? Normalde benim de ekmekle pek aram yok ama az da olsa kahvaltıda yiyorum ekmeksiz de yapılmıyor kahvaltı
Kendineanne annelinkoo1 aminyosentez yaptırsaydınız keşke ben yaptırdım Çok şükür bişey çıkmadı en azından sizi neyin beklediğini bilirsiniz
Kendineanne annelinkoo1 benim minikte ense kalınlığı vardı direkt riskli gebeliğe yolladılar doktor aminyosentez öneriden azından bazı hastalıklar anne karnında tedavi edilebilir onu öğreniriz gerisi takdiri ilahi dedin yaptırdık. İlk önce belli başlı hastalıkların sonucu çıkıyor sonra bir ay içinde de tüm genetik sonucu çıkıyor. Çok şükür bir rahatsızlık çıkmadı dokuzuncu kromozom sağ kanadı içe katlanmış ama bir hastalık belirtisi değil ırsi diye nitelendirilen şeylermiş örneğin bir gözü biraz daha açık renk veya koyu renk olabilirmiş vs vs. Ama ense kalınlığı vs olan bebeklerde muhakkak ilerleyen aylarda bişey çıkıyor dedi ki çıktı da detaylı ultrasonla bakılınca çok şükür eli ayağı falan sağlam ama bir böbreği daha büyük ve kalp kapakçığı arası kaçak çıktı böbrek düzeldi kaçak kapanmadı delik oldu 34. Haftaya gireceğiz yapacak bişey yok normal doğum yapmak istediğim halde bebeğin kalbinde sorun olduğu için sezaryen yapacaklar rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize de inşallah
AnnelikHayali annelinkoo1 inşallah sadece ihtimalden ibarettir. 🙏🏻 Nifty test veya anniyosentez önerdi mi doktor?
Burcu4135 annelinkoo1 32.hafta da 3 hafta gerılık vardı kızımda bana da o haftalar zehır olmuştu. Hiç kilo almıyordu ne yaparsam yapayım. 36+5 de 2 kg 44 cm dogdu kızım kuveze bile girmedı. 4.ayı bıtırdık 6.400 gr 59 cm ve cok saglıklı. İçinizi ferah tutun. Önemlı olan ılerı hafta da dogum yapmak, haftası önemlı kilosu degıl. Azda dogsa o kadar cabuk kılo alıyorlar kı cok sasıracaksınız 🤗 o 2 li testler kadar sacma test yok hep risk gösterıyor giren bır kısı bılmıyorum kı risksiz cıksın. 9 ay boyunca burda ne vakalar görduk bununla ılgılı ama hepsı saglıklı dogdu.