Mehnaz27 canım İki anestezi yönteminin de uygulanış şekli aynı belden iğne ile belden aşağısını uyuşturmak için omurilik bölgesinden yapılır epidural anestezide ilaç omurilik etrafında bulunan zarın dışına enjekte edilir spinalde bu zar geçilir ve içindeki sıvıya verilir. Uygulama bölgeleri farklı uyuşma süreleri farklı epusırelde bele bir Katater yerleşir ve gerekli olursa ordan tekrar uyuşturucu iğne yapılır yan etkidede spinalin dava fazla çünkü ilaç beyin omurilik sıvısı içine enjekte edildiği için Yani iğne yapılırken zar delindiği için bu delikten az miktarda beyin omurilik sıvısı çevre dokulara sızabilir. Sızıntı sonrası omurilik sıvısı azaldığı için omuriliğiN kaldırma gücü de zayıflar kısaca epidural anesteziye kıyasla spinal anesteziden sonra ayağa kalkma veya oturma gibi eylemleri gerçekleştirilirken baş ağrısı görülme ihtimali daha yüksek aslında aynı gibi duruyor ama iki anestezide çok başka ben spinal olmuştum doktorum onu önerdi 10 gün falan baş ağrısı çektim maalesef ama kalıcı değil herşey geçiyor emin olun ❤️