Siz zaten kararınızı vermişsiniz ama oda yapmak bana neden mantıklı geliyor yazmak istedim 😊 Bebek odası sadece uyunacak bir yer değil, aynı zamanda bebişin vakit de geçireceği bir yer. Kendine has bir alanı olduğunu bilmesi gerekir diye düşünüyorum. Gözümün önünde olsun diye ben yemek yaparken minicik bebişi sürekkli buram buram yemek kokan mutfağa sokmayı düşünmüyorum mesela, ben yemek yaparken o uyuyor olacak belki mis gibi kendi odasında kendi yatağında uyur. Akşam yine yanyana uyuruz, oda buna engel değil. Eşyalarının derli toplu durması durumu da var tabi, bunu yazan arkadaşlara da katılıyorum. Benim de giyinme odam var, evde kedilerin bile odası var da bebişe mi oda yapmayacağız 😊 ayrıca 2-3 yaşına kadar hala bizimle aynı odada kalmasını da uygun görmüyorum. Ben de özlemle bekledim yıllardır, inşallah sağlıkla da kavuşuruz ama ben onun kokusunu özleyeceğim diye ona kötülük yapamam. En geç 1 yaşında odasını ayırmış olmayı planlıyorum ama nasip tabi ki. Mahremiyeti öğrenmesi açısından da çok uzun süre anne baba odasında kalmasını uygun görmüyorum ben. Hatta bazı uzmanlar odasının en baştan ayrı olması gerektiğini, annenin bir süre bebeğin odasında kalması gerektiğini söylüyor. Diğer türlü bebek kendini anne babanın yanından sürgün edilmiş gibi hissediyormuş, ben şahsen bunu hissetsin istemem o yüzden en başından beri odasının olması en mantıklısı.
Modası geçme durumuna ise hiç katılmıyorum. Bebek/çocuk odaları ihtiyaca göre düzenlenmeli bana göre, modaya göre değil. Hangi moda bebeğin kendi alanı olma ihtiyacından daha önde olabilir ki.