Alshdksb Kızlar kan uyuşmazlığı testi yaptırmayan varmı yada yaptırmak gerekli mi ilk gebeliğim 🤰🏻🤷🏻♀️
Hhilall37 Alshdksb ilk haftada doktor indirect coombs testi yapmıştı negatif çıktı herhangi bir kanamanız olursa acilde uyuşmazlık iğnesi olcaksın demişti doktor çok şükür bişey olmadı 28. Haftada tekrar indirect coombs testi yaptırdım ve uyuşmazlık iğnesi oldum
seon90 Alshdksb canm ikinci çocuğuma hamileyim hiç öyle test yapılmadı.ilk gebelikte iğne vurulmadı doğumdan sonra vuruldu.ikinci gebeliğimde vuruldu uyuşmazlık iğnesi kuzuö.bide bizim artı eksi ve harf uyuşmazlığı var.yani bana test falan yapılmadı
Mimik Alshdksb 28. Haftalma yakin yaptik, negatif cikti, devlet hastanesi bir daha yapti yine negatifti… Dolayisiyla uyusmazlik ignesi yapilmadi, ilk gebelikte genelde gerek olmuyormus🤔
Hasanbbek Alshdksb uyuşmazlik vardı bizde de test yaptı negatifdi 26. Haftanın içinde gidecez bı daha Dr iğne yapicam dedi bakalım
Hasanbbek Hhilall37 bu uyusmaZlik iğnesi muayene de Dr mu yapıyor yoksa ekstra ücret filan var mı acaba
Boncugummmm Hhilall37 canm bu nasıl oluyor kan uyuşmazlgnı ilk başlarda anlaşılıyor mu nikahda fln alınan kanlarda
Alshdksb seon90 anladım doktorum da bana bişey söylemedi bununla ilgili rutin hep ultrason kontrolü yapıp gönderdi🙇🏻♀️
Yzaman Mimik doğum dan sonra yapabilirler size doğum dan sonra hatırlatmaniz lazım kan uyuşmazlığımiz var iğne olmadım diye ona göre bebeğin kan grubuna bakılıp negatif kan grubundansa ise yapılmıyor benim ilk hamileliğim de ben de olmadım kızım benim kanngrubumdan
Hhilall37 Hasanbbek Dr test sonucuna göre iğneyi yazıyor. Mor reçeteli olduğu için her eczanede yok nöbetçi eczanesi varmış. 30 küsür liraya almıştı eşim ve acilde vurdurdum. Bu arada özele gidiyorum devlet hastanesinde nasıl olur bir bilgim yok.
Hasanbbek Hhilall37 bu arada test sonucunuz pozitif çıktığı için Dr bu iğneyi yaptırmanızı söyledi yoksa sonuç negatif de olsa yaptınız mı
hunilimom Hasanbbek benim ilk gebeliğim de negatif çıkmıştı ama önlem amaçlı vurdurmustuk simdi 2. Ye hamileyim o da negatif çıktı ilk yaptığım 28. Haftada tekrar bakılacak artı doğumdan sonra bir daha vuruldum kızım pozitifti kan grubu
Hhilall37 Hasanbbek test sonucu negatif çıktığında oluyor. Negatif çıkmasının anlamı bebeğin kanı ve sizin kanınız birbirine karışmadığı için vücudunuz bebeğe karşı antikor üretmiyor. İlk bebek için normalde bir problem oluşmuyor genelde 2. Bebekte risk oluşabiliyor iğne olarak bu riski ortadan kaldırıyorsunuz
Yzaman Alshdksb kan uyuşmazlıgimiz var derseniz doktor test istiyor her koşulda ona göre iğne yapılıyor çünkü
Alshdksb Yzaman işte ben kan uyuşmazlığı varmı yokmu bilmiyorum doktorum hep ultrasondan baktı normal kontrolü sağladı iyi dedi her seferinde🤦🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Mimik Yzaman onu tekrar sorarom canim cok sagol😘 Doktorum dogumdan sonra da gerek yok dedi sanirim diye hatirliyorum, persembe kontrolumde sorarim🥰😘😘
Yzaman Boncugummmm sizin kan grubunuz negatif eşinizin kan grubu pozitif ise kan uyuşmazlığı oluyor onu doktora söyleyince oda kan testi istiyor