Birtazeanne Kızlar 30. Haftamızda rahim ağzı kısalığı var erken doğum olabilir dedi doktorlar böyle bi sıkıntı yaşayan varmı ?
sansli_anne Birtazeanne benim canım 25+5 haftalık hamileyim rahim ağzı kısalığı var bende de geç kalındığı için serklaj yapamadık ama Pesser takıldı canını sıkma moralini bozma sürekli yat sadece tuvalete kalk yemeğini bile yapma gerekirse birisi ayağına getirsin 10 gün hastanede yattım sonra çıktım doktorlar psikolojini bozuyor bazen ama senden ricam sakin ve sabırlı ol bol bol da Allaha dua et geçmiş olsun canım 🌸
mrs_elisah Birtazeanne vardı ama 37 de doğum yaptım. İğneleri ilaçları düzenli kullanın dinlenin. Benim 37de zorunlu sezaryen doğum oldu. Sezaryen olmasaydım daha gelmezdi hatta
bbnngg Birtazeanne merhaba öncelikle geçmiş olsun. Bebeğinizi sağ salim kucağınıza almak nasip olsun inşallah. Bi sorum olacaktı rahim ağzı kısalığınız nasıl farkedildi? Rutin ultrason kontrolünde mi yoksa herhangi bi şikayetiniz falan oldu da o şekilde mi?
Birtazeanne mrs_elisah kaçıncı haftadan beri vardı çok endişeleniyorum inşallah 37. Haftayı görürüz bzde
Zeynepp97 Birtazeanne Günlük yemeğimi vs yapıyorum temizliği eşim yapıyor, öyle sürekli yatmıyorum yinede evde az az yürü dedi çok yatma çokda ayakta kalma dedi 24mm di en son, vajinadan progestan kullanıyorum cuma günü gidicem hastaneye bakalım
mrs_elisah Birtazeanne benimki farkedilmemil. 20li haftalarda farkedildi. Serklaj için geç kalınmıştı. Doğuma kadar yattım.
defomom Birtazeanne bana 22.haftada detaylı ultrasonda 29 mm dedi perinatoloji takip etsin kendi kadın doğum doktorun dedi 28.haftada gittiğimde 25 mm ölçtü doktorum alttan muayene ile zaten bebeğim başından beri hep baş geliş pozisyonunda ama kanala girmemiş daha. 28.haftada 1 gün hastanede yatış yaptım nst ye girdim doktor eve gönderdi ama kesinlikle kalkmamak iş yapmamak şartıyla progestan kullanıyorum günde 1 tane haftada bir de iğne oluyorum düşükle alakalı şuan 31 haftalık olduk yarın doktor kontrolüm var bakalım ne durumdayız 28+6 da 1530 gr dı. Kilosunu servik uzunluğunu kanala girip girmediğini hepsini yarın göreceğiz inşallah
Zeynepp97 Birtazeanne Ağızdan mı alıyorsun yoksa vajinal mi, kız banada son bakan perinotoloji doktoru 30 olmuşsun bundan sonra bebiş gelsede bir şey olmaz dedi hiç gel ciğer geliştirici yapalım vs demedi cuma günü gittiğim de kendim söyliycem bakalım yapacak mı
Birtazeanne bbnngg kontrole gitmiştim bebek aşağıda dedi alttan muayene ettikten sonra kısalma var dedi. Yoksa benim rahatsızlığım vs yoktu sadece arada karnım aşırı sertleşiyodu