Dmllale Kendi doktorum bebeğimde böbrek genişlemesi olduğunu söylemişti ama ciddi bir durum olmadığını doğduğunda sünnet falan olur demişti takip edicez dedi. Detaylı da doktor birşey söylemedi ikili testimde normal çıktı. Dün ishal şikayetiyle doktora gittim. Nöbetçi doktor bebeğin böbreklerinde genişleme var ikili testin ve detaylı usg nasıl çıktı down sendromunda olabilir dedi. Amniyon sıvısından bir test yapılıyormuş birde yurtdışına bir test gönderiliyormuş bunlardan bahsetti. Kendi doktoruma tekrar gidip konuşacağım ama çok korkuyorum. Bebeğinin böbreklerinde genişleme olan varmı?
MerveNur- Dmllale böbrek büyümesi dışında bi bulgu yoksa böyle şeyler söylemez doktorlar. Ama kimi doktor her ufak şeyde down sendromunu ortaya koymayı seviyor bence düşünmeyin bunları. Bizim de var bebeğim doğdu doğacak ama doktorum 1 kere bile bundan bahsetmedi korkutmadı
3mlek2bebkannesi Dmllale korkma canım benim oğlumda vardı doğduktan snra yavaş yavaş normale döndü 4. ayında tamemen düzeldi ki kendiliginden geçmeseydi sünnet olucktı erkek bebeklerin genelinde oluyo demişti doktor bazı doktorlar sadece morel bozmak için varlar artık buna eminim 😏
Handan_65 Dmllale Brnımde ıkılı risk denildi down sendromlu demıstı devlette ki doktor git su aldır test yaptır dedı hemen Bnde baya kötü oldum kadın doğum doçent doktorları var ona görün düm kadın dedık Allah razı olsn brbrgı aldıracaksan git test yap ama aldırmayacaksan yapma bosuma dedı bnde ne geliyorsa allhtan dedım aldırmadı m detaylıca girdim sıkıntı yok dddı daha Doğuma var işin orasını Allah bilir kaç kişiye böyle denılıp sağlıklı doğan bebek var sınav bir nevi iyi düşün iyi olsn
kubr_pak Dmllale Benim bebeğim de de vardı, doğdu aylık kontrole gittik ve normale döndü, dönen sendromu vs gibi bir şey denmedi, 8 ay 7 günlük öyle bi durum da söz konusu değil
Dmllale MerveNur- iki böbreğinde de genişleme varmış. Kalbinde vs hiç bir sıkıntı yok ama kendi doktorumla görüşene kadar içim içimi yiyecek çok korktum
ipekveatlas hiç üzülüp stres olma. bunlar çoğu bebekte olabilcek seyler böbrek genislemesi cok kisinin basına geliyo hele erkek bebeklerde daha cok. tek basına bu bulgu down sendromu riskini arttırmaz eğer baska bi sorunu yoksa
Dmllale ipekveatlas başka her hangi bir sorun yok ama çok korktum her iki böbreğinde genişleme varmış
MerveNur- Dmllale valla hiç stres yapmayın bizde de öyle hatta 24. Haftada görüldü 9mm olarak şimdi 38 olduk en son 13 e çıkmıştı artık doktorum ölçmüyor bile suyu iyi olduğu sürece sıkıntı yok diyor doğunca kontrol edilecek ilk çişi ile düzelen kişilerle bile konuştum burda. Hiç korkmadım üzülmedim hamileliğinizi zehir etmeyin kendinize asla ki ufacık bir ihtimal için değmez. Down sendromu için bir sürü başka belirtiler de lazım ki ben tarama da yaptırmadım sizin sonuçlar da temiz neden takasınız ki 😊
BusePolat Dmllale Ben 14 haftalikken kendi doktorum oğlumun 2 böbreginde de genişleme var hemde 4mm dedi bunun üzerine beni perinatolojiye yönlendirdi 15 haftalıkken gittim perinatoloji doktoru 2.3mm olduğunu ölçümünun çok normal ama görünüşte büyük göründüğünü söyledi bazen ölçüme göre değil görünüşe göre de takip ediyoruz dedi yinede bunlar çok normal anne karnında yada doğduktan sonra geçebileceğini ve dediğin gibi sunnetle de geçebileceğini söyledi 20. Haftada tekrar detaylı ultrason için çağırdı şuan 17. Haftaya girdim 3 hafta sonra gideceğim bakalım ne dicek ama korkma ben ne 2 li ne 3 lü test yaptırdım ama içimde gram korku yok ne geliyosa Allahtan engelli bile olsa aldırma gibi bi düşüncem olmadığı için test falanda yaptirmadim hakkımda herseyin hayırlısı korkma 😇
Dmllale MerveNur- haklısın doktorumda suyumun iyi olduğunu söylemişti ama çok korktum bir anda bilgilendirdiğin için teşekkür ederim
MerveNur- Dmllale burda bu konuda çok post var arama kısmına yazıp bakabilirsin. Böbrek büyümesi bebeklerde çok sık görülen bi şey muhtemelen sizin de erkek bebek tir onlarda daha çok oluyor suyu iyiyse idrar yapıyor demektir o yüzden sorun olmuyor 😊
Dmllale MerveNur- suyu iyi dedi baktım postlara canım ama ne biliyim iki böbreğinde olması beni korkuttu. Bebeğim erkek detaylı usg yi radyoloji doktoru yaptı perinatolojiye de gitsem mi kararsız kaldım
momeda Canım benim bebeğimde de var evet down sendromlu bebeklerde görülüyomuş ama tek başına bir belirti değilmiş ikili tarama testinde normal çıkmış hiç korkma
Dmllale momeda iki böbreğinde olması korkuttu canım dünden beri sıkıntı stres içindeyim. Herşey rabbimden tabi ki ama bir anda duymak beni şok etti
Dmllale 3mlek2bebkannesi benim kendi doktorumda öyle söyledi ama dün nöbetçi doktor iki böbreğinde de var deyince çok fazla korktum
Dmllale Handan_65 herşey Rabbim den gelen herşeye razıyım ama bir anda böyle söylenince ben şok oldum korktum
MerveNur- Dmllale benim gittiğim detaylı doktoru şöyle dedi eğer bir böbrekte sorun varsa o diğer böbreği de etkiler şimdi olmasa ileride olur. Yani çok normal 2 böbrekte de olması olmasa da ileride orda da büyüme başlayabilirdi o yüzden ayrıca endişelenmeyin. Bizim doktor sadece uyanık olun doğunca doktorlar artık getirmeyin diyene kadar kontrol ettirin dedi bu kadar 😊
momeda Dmllale canım benimkide öyle iki böbrekte var doktor hiç bir hastamda sorun yaşamadım bu şekilde olan çok varmış bende senin gibi ilk başta çok endişelenmiştim doktorum çok rahatlattı sağolsun
annembabam Dmllale benim vardı kız evladımda. 24 te hafif pyelaktazi denildi . 29 da normale dönmüştü bile . Geçer Allah’ın izni İle . Aşırı üzülmüştüm ben de . Hiç üzmeyin kendinizi dilerim .🌹🌹