Mevludedamgaci Kızlar selam özel sektör de çalışıyorum 32. Haftada doğum iznine ayrilicam fakat tam olarak hangi gün başlıyor izin 32+0 da calisacakmiyim bilgisi olan var mi
Eloscan Mevludedamgaci Dayanabildiğiniz kadar dayanın bence 8 hafta öncesi 8 hafta sonrası olarak geçiyor ama ağır değilseniz. İzninizi doğum sonrasına saklayabilirsiniz. İzniniz doktorunuzdan raporu aldığınız gün başlar.
sevo_asc Mevludedamgaci bende bu şekilde düşünüyorum ama 32 de ayrılınca izinlerimiz boşuna gidicekmiş gibi hissediyorum illa 32+0 da mı gitmemiz gerekmiş
ezgi0901 Mevludedamgaci o gün işyerinden izin al doktora gidicem rapor almak için diye, doktordan raporunu alınca da işyerine götürüp ver raporunu. İşyerinin muhasebecisi sisteme işliyor onu. Ondan sonra işe gitmezsin artık
ezgi0901 Mevludedamgaci bir de 32. Haftada çalışabilir raporu alırsan, 37. Haftada çalışamaz raporu almak zorundasın. O aradaki 5 haftayı da doğum sonrasına eklemiş olursun. Yasal doğum izni 16 hafta, ister 32 de başlat ister 37 de
Mevludedamgaci Eloscan doğumdan sonra calismicam , doğum iznim bittikten sonra ayrilicam isten o yüzden beklemek istemedim agirlastimda açıkçası 😊