gurbetcikizii regl sancısına kurban olayım ikisi o kadar farklı kiiii😁 bir kere çocuğu seyimizden fırtlattığımız için seyimiz acır sanıyordum ben ama öyle olmuyormuş sonradan anladım 😁 belinizde gitgide artan bir ağrı düşünün mesela 15dk da bir sonra 10dkda bir 5 dk da bir böyle bir sancı giriyor sizi kıvrandırıyor nefesinizi kesiyor hatta sonra geçiyor ve bir rahatlama geliyor beliniz kırılmışcasına bel kemiğiniź birbirinden ayrılmişcasına bir ağrı oluyor birisi ovalarsa çok iyi geliyor . İşte bu nefesinizi kesen sancılar sıklaştıkça açılmanız ilerliyor 10cm e ulaştığında zaten o gidip gelen sancılar olmuyor hiç gitmiyor hep sizde kalıyor işte en zor evre o ve kendiliğinden ıkınma hissi geliyor yani o an yok bu çocuk içimde kalsın doğurmucam deseniz bile istemeden ıkınmaya başlıyorsunuz. İkınmalarınız ne kadar güçlü olursa o kadar çabuk kurtuluyorsunuz o yüzden kıçımızı yırtarcasına ölümüne ıkınmak çok önemli . Sonra doktor bebeğin başı çıksın diye küçücük bir uyuşturucu iğne yapıp kesiyor ve bebeğin başı çıktığında artık ıkınma diyor sağdan soldan çekiştire çekiştire bebeğin tamamını içinizden çıkartıyor ama kafası çıktıktan sonra gerisi zaten 2saniyelik iş yani zor olmuyor. Bebeğin kordonunu kestikten sonra birde plesentayı çok yavaş ve dikkatli bir çekildi çıkarıyor içinizden. Yani böyle sıcak ılık ılık birsey hissediyorsunuz o çıkarken ama bebek çıktıktan sonra bütün acılarınız dinmiş ve sancı tamamen bitmiş oluyor. Daha sonra hâlâ çatalda yatarken kestiği yere dikiş atıyor doktor. Acı hissetmiyorsunuz uyuşuk olduğu için ama ipin iğnenin tenininden geçtiğini hissediyorsunuz rahatsız edici bir his. Sonra ebe sizi giydiriyor bebeği kucağınıza veriyor ve emziriyorsunuz. Tabi saat başı ebe gelip karnınıza bastırıyor kanama var mı diye kontrol ediyor içerideki kan pıhtılaşma tamamen çıksın diye işte bastırdıklarında gerçekten çok ağrıyor ama kendinizi sıkmamanız için uyarıyorlar. Karnınız mayalı hamur gibi cıvık cıvık oluyor zamanla hafif toparlıyor tabi. Yine de bunun bir tarifi yok yaşamayan bilemez Allahım herkese yaşatsın herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah