Bernako Eşim çok kötü öksürüyor. Covid değil, soğuk algınlığı olmuş. Bal süt, tarçın süt bal, ıhlamur denedim başka bildiğiniz var mı şıp diye kesse 🥺
Betulmtn Bernako karabiber ve bal deneyin anında kesiyor. 8 yaşındaki kızıma verdim dün dahahic oksurmedi krizden uyuyamıyordu. 1 tatlı kaşığı balın üzerine braz karabiber döküp yutacak
keremveannesi Bernako öksürüğün ana sebeplerinden biride nemsiz ortamda bulunmak ve yeteri kadar sıvı almamaktır canım.eviniz doğalgazlıysa bir bardak suyu camın önünde falan tutabilirsiniz peteğe asılan aparatlar da var içine su konuluyor,kısa öksürük genelde alerjik olur günde en Az 3 litre su içip boğazını nemli tutsun, birde sigara içmesin içiyorsa .çok geçmiş olsun rabbim şifa versin 🤲🏻
kucukcivcivim Bir çay kaşığı tereyağ eritip, içine bir yemek kaşığı pekmez atıp bir taşım kaynatıp içirin. Şifa olsun inş. Bir de hatmi çiçeğini sıcak süte katıp içerdim gebelikten önce.
kucukcivcivim Bir de kara turpun içini oyun alt kısmını da soyun, içine bal koyup ertesi güne kadar balın süzülmesini bekleyin ( internette tarifleri var, bir bakın) anlatamamış olabilirim ama bu da çok işe yarayan bi yöntem
Bernako keremveannesi amiiin petekte buharı kesmesi için ıslak havlu koydum. Şimdi kızlar tarifde verdiler onları yapıcam sırayla. Bir an önce kalksın ayağa 🥺