Merhaba kızlar. Konuya girmeden önce belirtmeliyim ki herkesin doğumu kendine özeldir. Kimisi normal doğumu kaldıramayabilir kimisi de sezaryeni. Benim anlatacaklarım sadece buraya anı olsun diye yazıyorum amacım kimseyi korkutmak ya da ümitlendirmek değil. Öncelikle doğumdan birkaç gün öncesini anlatayım. 3-4 gün benim için çok tempoluydu evimde hergün misafirim vardı hem de yemekli. 37+6 olduğum gün de kahvaltıya misafir çağırmıştık. Kahvaltıyı yaptık oturduk sohbet muhabbet derken akşam yemeğine de kaldılar. Akşam yemeğini yedik misafirle oturuyoruz ben çay almak için mutfağa gidecektim kalkmamla bacaklarımın arasından suların akması bir oldu. Hiç panik yapmadım tabi ki hemen tuvalete gittim ped koydum sonra pilates topuna geçtim hemen hareket yapmaya. Ama ped yetmedi suyum çok geldi depend koydum. Daha sonra depend de yetmeyince hemen duşa girdim hastaneye gitmek için. Bu arada bebeğim makat gelişi neden evde bu kadar beklediğimi hala anlamıyorum ama o zaman ki ruh halimle bunu yaptım işte. Duştan çıktım eşimle hastaneye gittik. Çok heyecanlıyım tabi ve mutluyum sancım var suyum geldi açılmam da varsa bu gece doğumu yaparım diye seviniyorum falan. Sonra doktorun odasına girdim doktor hemen ultrasona bakmak istedi bebek makat gelişi mi hala diye. Ben tabi içimden diyorum ki benim kızım döndü tekmelerini yukarıda hissediyorum. Sonra doktorun yüzü değişti bir anda. Bebeğin makat gelişi neden bu kadar bekledin evde dedi. Sonra eşimi çağırdı hemen yatışı yapın sezaryene alıyoruz dedi. Gece saat 12ydi yatışım yapıldı. Pcr testi yapıldı sonta takıldı ve saat gece 12 buçuk gibi beni ameliyathaneye aldılar. Doktor sırtımdan iğneyi yaptı tabi ben uyuşmazsam hissedersem diye düşünmeye başladım. Sonra karnımda bastırma gibi bir şeyler hissettim. Herhalde doktor keseceği yeri ayarlamaya çalışıyor diye düşünürken bir ağlama sesi duydum ve kızımı kucağıma verdiler. Saat 01:15te doğmuştu kızım. Daha sonra dikiş esnasında göğsümde müthiş bir ağrı hissettim ve ameliyat masasında kalacağımı düşündüm. Ağrıyı söyleyince hemen sakinleştirici yaptılar ve sonra odaya almışlar gözümü odada açtım. Benim için kabus bundan sonra başladı. Uyuşmam geçti ve ağrılarım başladı. Kalkıp bebeğimi emziremiyordum kıpırdayamıyordum bile. 1 gün yattım hastanede. Ertesi gün eve geldim ve nerdeyse 1 hafta evde de ağrı çektim. Gece bebeğim ağlıyor ben yataktan kalkıp doğrulana kadar çocuk helak oluyordu ağlamaktan. Velhasıl sezaryen doğum benim için kabus gibi birşeydi. Benim için sezaryen bir doğum şekli değildir. Keşke bebeğim dönseydi normal doğum yapsaydım. Tabi herkesin acı eşiği farklı. Hepinize kolay doğumlar diliyorum kızlar 😘😘