Bugün sabah yatışım yapılacaktı 40+4 olduğum için yatışım yapıldı :) saat 7 de yattım
Önce nst bağlandı 20 dakika kadar orda kaldım sonra açıklık bakıldı 6 cm kadardı zaten 3 cm açılmam vardı ama bebek o kadar yukarıdaymış ki normalde 1 saate doğurursun ama bebek çok üstte o yüzden biraz sürer dediler sonra yürüttüler biraz açılma olsun sancı gelsin diye açıklık ilerlesede sancı asla gelmiyordu
Suni takıldı bu aşama da saat 8 falan oldu yürüdüm ettim tekrar nstye girdim
Suni sancı takıldı :))) zor anlar gelmişti ilk bi kaç dakika normal dedim bu arada tecrübem vardı 3. Doğum ve 2. Suni alışım 🤣ne zaman geleceğini biliyordum.
10 dakika kadar sonra doktor suni bağlı iken suyumu patlattı ondan hemen sonrasında hem suni etkisi ile hemde kendi sancım gelerek doğum artık 😀😀😀geldi çattı.
Nefes alıp verdiğimde acı baya indi ama yine de oldukça zordu…
Baya nefes nefese kan ter içinde kaldım beni sezaryene alın diye bağırdım tabi ki açılma var diye almadılar 🤣🤣doğuracaksın hadi ama rahatlamaya çalıştılar. Bende mecburum diyerek dediklerini yaptım ıkınma geldikçe ıkındım en son kendiliğinden gelen ıkınmalar ile doğumun geldiğini anladım doktorum baya baskı uyguladı bir kaç nefes tekniğinden sonra bebeğim 9:55 de dünyaya geldi…
Bundan sonrası benim için epeyli zordu…
Plesanta bir türlü çıkmadı yani kendisi büyük parça çıksa da küçük bir parça ayrılarak gelmişti ve o çıkmayınca sıkıntı yaratabilirmiş doğumdan sonra da doktor vr asistanlar karnıma bastırıp aynı zamanda rahime alttan muayene yaparak çok canımı yaktılar spatula giyin bir alet ve büyük makas gibi birşeyle girdiler ve temizlemeye çalıştılar bu aşama da çok zorlandım ve bağırıp isyan ettim en sonunda bitti oh dedim :) vr artık rahatım kızım yanımda ❤️❤️❤️❤️Sütüm ilk defa gelmedi nedense 😒yedim içtim bol su içtim neden gelmedi bilmiyorum 🤷♀️ sütümü bekliyorum onun haricinde her şey güzel herkese hayırlı kolay doğumlar dilerim ❤️❤️❤️❤️