blueberyy00 27+0 haftayiz tam bugün kontrolde suyumun gereğinden fazla olduğunu ve bebeğin biraz geriden geldiğini söyledi doktor minyon bir bebek olur bu sorun değil kesinlikle ama suyunun fazla olması iyi değil şeker yuklemesi yapalım dedi şekerim 158 çıktı doktor uçmuş şekerin diyetisyene gitmen gerekiyor dedi diyetle düzene giriyor mu ve suyun fazlalığı da gelişim geriliği yapıyormuş sanırım suyu fazla olup sonra düzelen diyetle şekerimi kontrol altına almam mümkün mü bu arada 56 ile hamile kaldım 3 kilo verdim ilk aylar şimdi 27 haftadayiz ama daha verdiğim 3 kilonun 2 sini aldım kilom yok ayrıca doktor suyun ve bebeğin gelişimi böyle giderse takip edelim almamiz gerekebilir dedi gerilik artarsa
miranbeyinmothersi blueberyy00 şekerin suyla alakası var evet şekerin kontrol altına alınırsa en azından fazlalaşması engellenir ama şeker bebekte gerilik değil aksine ilerilik yaor yani bebek olduğundan daha kilolu ve yasıtlarından iri olur.
FadJobe87 Bende de gebelik şekeri var. Diyet uyguluyorum ve insülin kullanıyorum. 24. Haftada şeker yükleme testi ile ortaya çıktı. Bildiğim kadariyla şekeriniz olunca suyunuz fazla oluyor ve bebeğiniz kilolu oluyor. Bence baska bir doktora da görünün.
blueberyy00 FadJobe87 canimm doktorumu değiştiremem benim 4 kaybim var ve bu doktorla sağlıklı gebelik ilerletiyoruz Allah’ın izniyle doktoruma güveniyorum doktor gerilik çok var demedi zaten ama kilosu önde giden bir bebek değil 952 Gr ama karın çevresi biraz geride görünüyor doktor suyunu artmasını kontrol altına almalıyız dedi diyet+ ilaç mi uygularlar acaba birde benim kortizon kullanmam gerekiyor mecbur o da etkiliyormus şekeri ya o yüzden beslenmeyle alakalı bir yükseklik olmayabilir yani bebeğin gelişimini direk etkiliyor mu bilmiyorum yarın detaylı öğrenecem inşallah
Hilalkck FadJobe87 Canım bende de gebelik şekeri çıktı diyet verdi diyet yaptıgım halde açlık şekerim düşmedi senin nasıl oldu banada gel insüline başlatacağım dedi anlatırmısın ?
Suzanne Canım 24 haftada şeker yükleme testi yaptırmamış mıydın orda çıkmamış mıydı şeker olup olmadığı
blueberyy00 Suzanne yok canım 27 hafta bu hafta gitmiştim şeker yüklemesi için normalde suyun fazlalığından haberim yoktu kontrolde öğrendik yani
FadJobe87 Doktorunuza guveniyorsaniz devam edin. İnşallah ilerleyen haftalarda gelişimi daha iyi olur bebeginizin
blueberyy00 FadJobe87 inşallah ya gelişimiyle ilgili kötü konuşmadı minyon olur birazcık dedi ama suyun fazlalığı ne gibi riskler yaratıyor acaba başka bilmiyorum
Poyrazin_annesi Benım şekerım çıktı ve suyumda fazlaydı hatta bebegım kıloluydu dıyet yaptım suyum dengelendı. Suyum dengelenmeseydı çekıcektı fazlasını
blueberyy00 Poyrazin_annesi bana da bugün diyet verdi doktor iki hafta sonra kontrole çağırdı ya benim gebeliğim riskli olduğu için kortizon kullanıyorum o şekeri yükseltiyor yediklerimde etki ediyor ama çok yemek yiyemiyorum bile bebeğimin gelişimi haftasına göre normal önden gitmiyor hatta karın çevresi geride biraz ben aman aman yiyemiyorum çünkü normaldede suyum artarken bebeğin gelişimi böyle yavaş giderse sıkıntı olabilir dedi doktr bana bebek gelişimi devam ederse gayet yolunda suyu için çareler bakacaz sanırım diyetle duzelir inşallah
FadJobe87 Hilalkck Benim de diyetle düşmedi insuline başladık. Hem diyet hem insülin doğuma kadar devam ediyorum. İnsülin kullanmak sizi korkutmasın. İnsülin vücudun tanıdığı birşey zaten. Doktorunuz ne derse onu uygulayin
Villanelle Benim 75 gr yüklemede açlık 83, 1.saat tokluk 197, 2.saat tokluk 186 çıktı. İnsülin kullanmaya başlayacak kadar değil ama mutlaka diyet yapman lazım dedi. Günde 6 kez ölçüyorum, diyet ile dengelendi sayılır
blueberyy00 miranbeyinmothersi şeker yapıyor demedi doktor yukarda öyle dediysem yanlış anlatmis olabilirim ben çok yemek yemiyorum yiyemiyorum hiç kilo almadım hiç yani bebeğe anca vitamin gidiyor bana birşey kalmıyor öyle düşün sekerimde yükselmesinin sebebi kullandığım ilacmis kortizon kullanıyorum doktorda işte bebeğin karın çevresi iki hafta geride suyumda gereğinden fazla görünce hoşuna gitmedi mantıken düşününce evet şekerim yüksek suyum fazla bebeğin gelişimi de önde gitmeli ama benimki geriden Geliyor bir süre takip edecez suyun artmaya devam ederde gelişim bu şekilde yavaş devam ederse almamız gerekebilir dedi
miranbeyinmothersi blueberyy00 doğru söylemiş ama bebek gelişim geriliğinin altında başka bir neden var onuda araştırırlar büyük ihtimalle. Zatıf doğan bebekler çok güzel gelişiyor doğunca hiç ğzülme olabildiğince muz yemenş tavsiye ederim. Yoğurt kaşar peyniri falan
blueberyy00 miranbeyinmothersi teşekkür ederim evet iki hafta sonra kontrolüm var bakalım bakacaz kilosu normal gibi mesela bugün 27+4 deyiz uygulamada 800 Gr ile 1000 Gr arasnda olabilir yazıyor ben 4 gün önce gittim 952 Gr di ama karın çevresi iki hafta geride işte inşallah o da düzelir. Diyetisyen sekerim için kaşar yeme dedi meyvede sadece günde bir kez yiyebiliyorum inşallah gelişir yavrum da zayıf doğması sorun değil doğunca toparlar kendini sağlıklı olsun vücudu yeterki