Fulyax Merhaba arkdaşlar doktor kontörolümde şeker yükleme testi verdi şuan 24.haftadayım 20 gün sonra test var, ve arkdaşım türkiyede böyle bir test yaptırmamış istegine göre yani, siz naptınız ve sonuç ne çıktı?
Gamze1903 Fulyax yani sonucta hamileligin boyunca hic mi bir bardak kola icmedin ayni sey Allah korusun yarij bir gun bi sknti ciktiginda bilemessin onlemini alamassn bence yaptir derin hen yaptirdum bi sknti cikmadi coksukur🙏💙
FatmaAkdemirErdoan Canım ben yaptırmadım açıkçası ailede şeker hastası yoksa bebeğin gelişimi çok önde değilse suyu fazla değilse falan gibi teferruatları var diye biliyorum yinede yanlış bilgi aktarmayım öyle bir durumda doktor zaten anlıyo ve gerekli olabilir diyo ama herşey yolundayken o kadar şekerin vücuda yüklenmesi taraftarı değilim ben bi çikolata yiyoruz bebeklerimiz nasıl zıplıyo yerinden o kadar şeker yüklemeye hiç gerek YÖK o yüzden bence yinede tabi karar senin açıkcası kendi fikrim naçizane çokta gerekli görmüyorum ben
Fulyax FatmaAkdemirErdoan hım ben yurtdışındayım ve isteyip istemediğimi sormadılar ve benim ailemde şeker hastalığı var babadan geliyor yani 😑 turkiyede nasıl diye merak ettim
DilayVardar Yaptirmayabilirsin ama eger gebelik şekerin varsa ve onlem alinmazsa cok tehlikeli sonuclar oluşturabilir Allah korusun sana ya da bebeğine cok buyuk zararı var ac gidiyosun kola gibi kutuda 50 ml şekerli su iciyosun ama tadi güzel kötü değil ona göre kan veriyosun bakiyorlar şeker var mi yok mu diye yaptirdim hic birşey olmadi bir zararı da yok yaptirmalisin bence.
Fulyax DilayVardar hımm zaten randevu yaptılar 2 hafta sonrasına ve benim ailemde şeker hastalığı var canım yapılıcak yani bakalım sabahın 8 de gidicez hastahene😑😑 inşallah çabuk geçer bir sıkntı çıkmaz 🙏🏼
Sulemrahkuzey Fulyax aileden geliyorsa mutlaka yaptırın ertelemeyin derim böyle şeyler sizin ya da başkasının karar vermesiyle olacak birşey değil lütfen gidin testinizi yaptırın birşey kaybetmezsiniz