Duyguduygu Kizlar merhaba tecrubeli annelere bir sorum olacak. Doğum cicegi adinda kuru bir bitki varmis dogumu kolaylastirdigi rivayet ediliyor kabeden getirttim. Kullanan var mi aranizda nasil yapacagiz sadece suya koyup bekleyecek miyiz ne zaman koyacagiz bilgisi olan yardimci olabilir mi😊
Baharun2 Duyguduygu meryem ana otu mu dediğin ?Sancın geldiği an koyuyormuşsun canım netten bak istersen hangi duaların okunduguna hatırlamıyorum 🤗
Zhrnc Duyguduygu anacım umreden kızları ve gelinleri için getirmişti :) Kendi gerçek sancıların başladığında suya atmak gerekiyor Tabi dua okumak lazım Çiçek açıldıkça rahimde açılıyor
Duyguduygu Baharun2evet meryem ana otu. nette de acik ve net bi aciklama bulamadim. Tecrube benim icin her zaman onde gelir. O yuzden sizlere sormak istedim
Baharun2 Duyguduygu canım bende burdaki aktardan aldım ama kullanmak henüz nasip olmadı ☺️ Korktugum şey herkeste işe yaramıyomuş mesela birinde beş dk da açılırken diğerinde yarım saatte açılmaya başlıyormuş.İnşallah kolay doğumlar olur bizimki 🙏🙏
Esmagnc Sancı başladığında suya koyuyorsun çiçek açılınca suyundan bir kaç yudum içiyorsun canım doğum bitince hemen sudan çıkarmak gerekiyor ki kapansın.Yoksa fazla kanamaya sebep olduğu söyleniyor.Sen doğumdan çıkınca sudan çıkarmayı unutmayacak birine ver canım.Çiçek tekrar kapanıyor atma bir daha ki doğumda bile kullanabiliyorsun.Hafif doğum sancıları başlamadan suya koyup içme etki etmez ilk sancılar başlayınca koy açılmayı hızlandırıyor.
Esmagnc Birde doğuma girmeden okunacak dualar var onları okumak en iyisi suyu öyle iç canım :)O dualarıda internette bulabilirsin.Yada içinden geldiği gibi duanıda edebilirsin.