svmipkkkk Doktor vitamin eksikliğim var diye vermişti ama ben hiç alıp kullanmadım çünkü geri çıkartıyorum şuan 23 haftalık hamileyim her ay kontrollerime gidiyorum ama çok şükür bir sorun yok vitaminleri kullanmamam sorun olmaz demi bu aralar çok kafama takıyorum
Gizgizgiz svmipkkkk demir hapı mutlaka kullanmalısınız doğumda kan kaybediceksiniz bebeğede daha fazla kan gitmesi için önemli.omega balık yemiyosanız kullanalısınız. Doktorunuz verdiyse kullanın doğumdan sonra çok halsizlik ve saç dökülmesi yaşarsınız
Esra3890 svmipkkkk Ben ilk 3 ay folik asit sonrada kan hapı ve d vitamini başladım başka içmedim büyük bı vitamin hapı veriyolar o acayip bulantı yapıyor onu ilk bebegimde de kullanmamıştım şimdide kullanamıyorum kan d vitamini faln damı kullanmiyorsun
2405Sm svmipkkkk bende kullanmadım herşeyi yiyorsanız bence bir şey olmaz bizde kullananda olmadı hiç bi sorun yok
Hanife_ svmipkkkk çıkardığınzı söyleseydiniz sürekli değiştiriyorlar gerçi ben hiçbirini kullanmadım hep içiyordum saniyesinde çıkıyordu 35 oldum hiç içmedim henüz sadece 12 hafta olana kadar folik asit kullandım
esredn svmipkkkk ilerleyen süreçte ve doğumdan sonra sizde sorun yaratır. Demir ve d vitamini çok önemli. Kansızlığınız olursa bebeğiniz de de bebek büyüdükçe sorun olabilir. Kalp sorunlarına yol açar. Ayrıca siz de dopumda kan kaybedeceksiniz. D vitamini almazsanız gene bebek büyüdükçe kalsiyum ihtiyacı artacağından sizde doğumdan sonra kemik hastalıklarına diş düşmelerne vs sorun açabilir.
esredn Zeynosunannesii tuhaf bence. Bunlar hamileliğin en temel gereksinimleridir. Folik asit d vitamini ve demir. D vitamini hamile olmayan insanlarda bile kışın düşer. Ben doktoruma ne kadar süre kullanacağım diye sorduğumda oho dur bakalım emzirirken bile d vitamini kullanacaksın demişti . Folik asiti saymadım çünkü ilk haftaları zaten kaçırmışsınız. İlk 12 hafta önemlidir folik asit. Benim size tavsiyem doktorunuz ve verdiyse geçti artım demeden kullanmanız. Daha yolın yarısındasınız ilerleyen dönemde ihtiyaç artacak
Poyrazin_annesi Bana doktorum kullanmamı soylemıstı . Kan ılacı bebek ıcın dedı cnku benım kanım anca bana yetıyormus. Eger vıtamın cok tuketıyosanız portakal fln vıtamın içmesenız olur. Ama vıtamınlı seyler yemıyorsanız kullanın bnce
Nnurdan Bebek senin depolarından kullanıyor cnm, sonra sen çekersin sadece beslenme yeterli gelmiyor, kan hapı, d3, omega bence bunlar şart anne için, losalıktada bir dönem devam etmelisin.
NeseA Canım bende ilk çocukta hiç kullanmadım bin pişman oldum iki çocuğum da kullandım çok şükür doğumdan sonra herşey çok iyi ilerledi kan falan,bence kullan gerçekten ise yarıyor onlar
asellmom svmipkkkk benim aile hekimim kan değerlerimi iyi gördüğü için kan ilacı kullanmadım ama bebeğim ve kendim için ilk decavit sonra i mom omega kullandım omega nın kokusu berbat ama babada bebeğime de iyi kilo aldırdı iştah açtı. Mesela bebeğin kilosu haftası ile çok uyumlu gidiyor internetten bakıyorum 28 haftalık bebek kilosu ortalama kaç tır diye en az 1000 en fazla 1150 çıkıyor benimkide 28+0 da 1150 gr Dı yani tam olması gerektiği gibi. Hatta bu 2 gündür hafta sonuna denk geldiği için ilacım bitmişti yenisini alamadım 2 günde sanki iştahım azaldı gibi. İ mom miğdemi bulandırdığı için 1 paketini bitirdim tekrar decavite başlıycam tavsiye ediyorum vitamin ilacı olmassa olmaz bence
Aiteh svmipkkkk doktorunuzun yazdigi halde kullanmamak biraz sorumsuzluk. Elbetde hic bir anne bebeginin kotulugunu dusunmez.ama gunumde yedigimiz ictigimiz hic bi seyde eskisi gibi vitamin kalmadi
MihrimahVeAnnesiii svmipkkkk Sorun olabilir. Bende kullanamadığım için kenarda saklıyordum . Şuan demir eksikliği ve kansızlıktan çift ilaç almak zorundayım
papatya981 svmipkkkk bence biraz sorumsuz davranmissiniz bende 1 2 ilacımı icemedim ama kendimi zorladim çünkü bebegim için onun gelişimi için içmek zorundayım,folikasit kullanmamissiniz o çok önemli bence ilk 3 ay 🤷 bence devam edin zorlada olsa için açken mideniz bulaniyorsa tokken için ne bileyim ama mutlaka için alıp başlayın derim doğuma kadar kullanacaz bunları