Eslem_1 Ben gebelikten evvel de sütü içmezdim süt ve çay vücuttan Demir attığı için bazı uzmanlar tavsiye de etmezdi yetişkinlere ama hamilelikte süt içilmesi yönünde öneriler de okudum süt yerine peynir yoğurt özellikle kaşar peyniri vs tüketiyorum bunalr yeterli olmaz mı acaba ?
Fkurt Eslem_1 hayır bende içemiyorum onun yerine 1 kase yoğurt yada 2 bardak ayran içebilirsin günlük peynir yemeğe dikkat edebilirsin ve maden suyuda tavsiye ederim
Belacivciv Eslem_1 Ben de öyle çok süt içmedim yani sayılıdır, onun yerine her gün yoğurt peynir kaşar tükettim bi sıkıntı çıkmadı. Zorunlu değil bence süt
Ozlem2206 Eslem_1 malesef olmuyormuş canım doktorum ısrarla her kontrolde süt içip içemdiğimi sorar sütün yerini hiçbiri tutmuyormuş kalsiyum için çok önemliymiş ben hergün yarım lt süt içmeme rağmen düzelmiyo hep düşük çıkıyo bebeğimde önde gidiyor ne varsa sömürüyor beni😂 ama doktorum bebek için endişelenme o her türlü ihtiyacını senden karşılar demişti eksik olsa bile
Eslem_1 Fkurt Canan Karatay da sütün %90 ı su zaten onun yerine yoğurt yiyin daha fazla proteinin ve veremin içeriyor demişti 🙂 sütü sırf içmemiş olmak için arada sırada içiyorum
Fkurt Eslem_1 valla ben icince çok rahatsız oldum hiç bisey yiyemedim falan O yüzden içmemek daha iyi geldi ayran yapıyorum 16. Haftayım gece uyumamada yardım ediyo iyi oluyo🤣
Eslem_1 Merveonay günde 3-4 bardak önerisi vs görünce şaşırıyorum daha neler 😀 ama araştırdığım kadarıyla badem süt kaşar peyniri susam yoğurt vs bunlarda da bol miktarda kalsiyum var
1Cicekanne Açlıktan geberiyorum delircem gerçekten 15+4 haftalığım. Koku ve tat hassasiyeti var hiç bişey yiyemiyorum. Et tavuk balık ve aklınıza ne gelirse 🥺 sinirlerim bozuldu . Tat hassasiyeti olanlar ne yiyor neler denediniz?
Asiye02 1Cicekanne aynı ben de öyleyim bi insanin herseyden midesi bulanır mi yaa. Ölecem koku hassasiyetinden çok halsizim artık dayanamıyorum valla. Çubuk kraker yedim düşün onu bile kustum. Bana hiç bisey iyi gelmiyo
Esmaonur 1Cicekanne tost makinanız varsa eğer kaşarlı tost tavsiye ederim. Hem kokusu da olmuyor mide bulandırmaz ve kaşar bebek için çok faydalı sizi de tok tutar. Denemenizi tavsiye ederim genelde bulantı yaşayanların kurtarıcısı kaşarlı tost oluyor
Ayselosman 1Cicekanne ekmek arasi domates peynir salatalik yerdim ben yada suzme yogurt surerdim ekmegin uzerine dene bakalim belki fayda eder
Ece003 1Cicekanne o haftada bende öyleydim sürekli yoğurt ve çubuk kraker yiyordum birde közlenmiş patlıcan çok sinir bozucu bir durumdu ama şimdi geçti
1Cicekanne Asiye02 offf bende bıktım. Delirecek gibi oluyorum. Acıkıyorsun ama yiyecek bişey bulamıyorsun. Herşeeey iğrenç tat veriyor. Kokulardan evimde durmak istemiyorum. Sabun macun deterjan şampuan 🤢 aklına ne gelirse. Nolur geçsin artık kilo umrumda değil ne olsa yemek istiyorum artık 🤣🤣🤣
Renginveannesi_ Ozlem2206 benimde doktorum sürekli uyarir sütü, yoğurdu, peyniri, eti, meyvelerini ceviz vs badem hiç eksik etmiyorsun diye uyarıyor ver özellikle su 💦 bu postu görünce baya şaşırdım sütün ne zararı olabilir ki ? Ben her gün içiyorum
Sumiire Eslem_1 doktorum bana süt içebiliyorsan günde bir bardak süt iç içemiyosan kaşar peynir yemen yeterli dedi
Renginveannesi_ Esmaonur kesinlikle hamile kaldığım günden beridir hiçbir şey yiyemiyordum sade kaşarlı tost yaptigimdan beridir diğer şeyleri de yiyorum çok şükür hergun düzenli besleniyorum tostta yapıyorum 🌹
icegul Eslem_1 hayır zorunlu değil. Hatta eğitimde bize kaşar ve Tereyağında daha fazla kalsiyum olduğu söylenmişti