Pazar gecesi 7 dk da bir gelen sancılarım vardı yalancı sancıdır diye önemsemedim bebek çok hareketliydi sabah 7 ye doğru uyuyabildim 9 da uyanıp bugün doğurcam galiba diyip temizlik yapmaya başladım ağırlarım vardı ama dayanılmıcak gibi değildi ilk doğumum sancıları daha kötü bekliyordum 7 dk da bir kasılmalarım oluyordu temizlik yaptım duş aldım kasılmalar olduğu zaman pilates topuyla egzersiz yaptım 4 gibi sancılar düzenli olmaya başlayınca doktora gittim 2 cm açılma ve rahimde yumuşama vardı nst de sancılarım da çıktı eve gönderdi doktorum evde dayanabildiğin kadar dayan dinlen yemek ye bu gece doğurursun sen dedi eve gelince sancılarım artmaya başladı duş pilates YouTube da doğum başlatan egzersiz videosu vardı onu yaptım saat akşam 10.30 da kadar evde sancı çektim 3 4 dk da 30 saniye süren sancılarım vardı hastaneye geçtiğimizde 4 cm açıklığım vardı ebeye suni sancı takcakmısınız yarın akşama doğururmuyum dedim normal doğumdan çok korkuyordum günlerce sancı çekip ağrıdan yerlerde sürünmek geliyordu normal doğum diyince herkes böyle bahsetmişti 😂ebede yolu yarılamışsın naptın sen evde bu gece doğurursun dedi doktorum geldi doğumhaneye aldılar beni duyumu patlattılar 12 gibi açılma 6 cm oldu çok az suni sancı verdiler kendi sancım iyi olduğu için 1 saat sonra 8 cm olunca açılma doğumhaneye aldılar 3 4 ıkınmayla 02:00 da oğlumu kucağıma aldım çok güzel bi duygu normal doğum da dikiş ve epizyotomiden çok korkuyordum ama oğluma kavuştuktan sonra yarım saat dikişlerim sürdü ağrı hissetmedim o an tek düşündüğüm doğurmanın vermiş olduğu rahatlık mutluluk dikişler aklıma bile gelmiyordu. Normal doğumdan korkmayın kendinize ve bedeninize güvenin çok güzel bi duygu sancı ıkınma zor evet ama kucağınıza aldığınız an herşeyi unutuyorsunuz. 8 dış dikişim vardı iç dikişleri bilmiyorum kaç tane ilk günler oturup kalkarken zor oldu doktorum 6. Gün dikişlerimi aldı sonrası çok rahattı 10 günde tamamen iyileşti dikişlerim merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz kızlar herkese hayırlı doğumlar 🌸🙏🙏