Merhaba herkese. Yerleşme kanamasıyla 6haftalıkken öğrendim bebeğimi,11.haftada tekrar kanama yaşadım ve düşük riskim olduğu söylendi,iğneler vuruldu progestan kullandım ve 1ay boyunca tuvalet harici kalkamadım kanama alanım vardı. 12.haftada bebeğe giden damarımda çentik olduğu gebelik zehirlenmesi yaşayabileceğim ya da düşük doğum ağırlığı olacağı söylendi,asprin kullandım. 27.haftaya kadar kustum ve günde 3adet prilam içmek zorundaydım. 13 kilo verdim 27.haftaya kadar.. Korkarak da olsa iki doz biontech aşımı oldum 21 ve 25te baş ağrısı dışında yan etki yaşamadım. 34ve 37.haftalar arası bebeğim hiç kilo almadı tansiyona bağlı, idrarımda protein kaçağı başladı(gebelik zehirlenmesi),bol bol süt içtim muz yedim balık yağı kullandım. 21yaşımda tiroidlerim komple alındığı için zaten hap kullanıyordum fakat tshım 7ay boyunca 8in altına düşürülemedi 200mg ilaç dozuna çıkılmasına rağmen..14.haftada plasenta rahimi kapatıyor dendi 27de düzeldi..Bir sürü şey yaşadık ama hiç oğlumu kaybediceğimi aklıma getirmedim🙏🏻Biraz uzun oldu ama bu tarz problem yaşayan anneleri aydınlatmak istedim. Lütfen kendinizi sıkmayın,olumsuz düşünmeyin.. Bugün(37+3) sabaha karşı suyum ve nişan geldi,sancı ile hastaneye gittik 5cm açılmam olmuş doğum kanalına girmiş oğlum ama tansiyon sebebiyle sezeryan kararı verilmişti,çok şükür ki spinal sezeryanla oğlumu kucağıma aldım. 2950gr 49cm minnak bir oğlum oldu,iki gün önce ultrasonda 2650 denilmişti😍Kan verirken bile kıyamet koparan ben hiç bi şey hissetmedim,kesinlikle korkmayın. Ayağa kalktım,gaz çıkardım. Çok çok iyiyiz sadece adet ağrısı gibi hafif bir ağrım var onu da bebeğinize bakarken duymuyorsunuz😍 Benim kadar korkak ve canı tatlı bir insan bile sorunsuz atlattı, sırttan yapılan iğne de sonda da özellikle de ilk ayağa kalkış da hiç korkulacak şeyler değilmiş. Sütüm geçen hafta gelmişti oğlum zorlanıyor emerken ama alışacağı söylendi yeni yeni alıştı. Sorularınız varsa alırım,darısı tüm hamilelerin başına. Evlatlarını kaybeden-anne olmak isteyen tüm kadınlara da sabırlar ve sağlıklı evlatlar dilerim🙏🏻