Gamzess1 32+4ten merhaba, henüz daha başındasınız haftaların önce folik ile başlanıyor sonrasında ayiniza gore ilaclar basliyor 😊bizim.sürecimiz bu sekildeydi
Düşündüğümüz aynı ayda hamile kaldım folik asidi düşündüğümüz ayda başladım kullanmaya 13 mayısta 25 mayista minigimiz tutunmuş 25 haziranda 1 aylık olduğunu öğrendik bu sürece kadar 5 mg folik kullandım hemşire doktor kitapları edindim oradan da bilgi edindim orada 0.4 mg bebek icin ideal folik asit miktarı yaziyordu 6+4 te ilk kontrolümüz vardı orada doktoruma sordum 0.4 mg folik önerdi 10. haftama kadar devam ettim yani hemen hemen toplam 2.5 ay kullandım, 10.haftamdan sonra omega ve d vitamini ne başladım omurga gelişimi tamamlandığı için 10.haftamda başlattı kimi 12.haftada başlıyor bu süreç herkese göre değişir et balik tavuk vs genelde tuketiyoruz bunu soruyor zTen , hamilelik oncesinde dw tuketiyordum bu donemde de tuketmeye devam ettim.hic bulantı kusma yaşamadım ek bir takviye almadım, 23.haftamdan sonra da demir ve b12 kan tahlili yaptı doktorum omega ve d vitaminine de devam ediyorsun b12 ve demir ilacida verdi , 28 haftamda b12 istediği değere gelince kesti , omega demir ve d vitamini ile devam ediyorum omega içinde yine folik asit bulunuyor, aynı şekilde demir içinde de var , doğumdan sonra demir ve d vitaminine devam edeceğim o zamanda emzirme zamani depolar iki kişilik olacağı için devam ediliyor. Demir ve b12 genelde 6.aydan sonra veriliyor henüz daha başındasınız zTen doktor ona göre kan tahlili yapıyor mesela bizimde haftaki 32+4 bugün kontrolümüz vardı gelisimi 34+2 şeklinde kızımın genelde 1 2 hafta önde gidiyoruz birde boy ve kg olarak önde gidiyoruz 32 haftalik bir bebek ortalama 41 cm 1702 gram oluyormuş bizim kız 45 cm 2162 gram boyumuz uzun babamız 190 olunca kizcede uzun gidiyor , mesela b12 verince eğer değeriniz istediği şekilde değilse sonrasında b12 iğnesi ile devam ettirebiliyor, mesela başka bir şehirdeki arkadaşım da sadece d vitamini ve demir kullanıyor her doktorun izleyiş süreci farklı oluyor birde hamilelik süreçlerine göre farklılık gösterebilir kimi bulantı kusma yaşıyor ek takviye veriyor doktor , ben hiç yaşamadığım için normal şekilde ilerledik. Doktor ve hemşire kitapları edinmiştim ilk öğrendiğimizde 4 haftalıkken hamilelikteki hayalimde kitaplar ile devam etmekti öyle yaptım esra cabuk ve doktor banu ciftci kitapları öneriririm ayşe öner de okumuştum bu kitaplarda hem hafta hafta takip ediyor hemde aklınıza takılan sorulara cevap bulabilirsiniz biecok kitap daha edinmiştim gelişim kitapları vs hepsini süreç boyunca okudum devam ediyorum okumaya hem bilgi ediniyor hemde sonrasında doktorumdan da bilgi ediniyorum birde eşimle araştırıyoruz, süreç geniş kapsamlı o kadar çok bilgi varki bu süreçte baya güzel şeyler öğrendim