Herkese iyi akşamlar🙂 İlk defa sizlere bişey soruyorum ama gerçekten o kadar ikilemde kaldım ki nabıcağımı bilemedim🙁 Henüz 21 yaşındayım ve ikinci gebeliğim. İlk gebeliğim 2021 mayıs ayında 15 haftalıkken malesef riskli gebelik olduğu için sonlanması gerekti. Patolojiye gitti ve sonuçlarda erken yaştaki ilk gebeliklerde bu gibi olayların yaşanması çok normal ve folik asit eksikliğinden olmuş dendi. Hamile kalmadan 3-5 ay önce folik asite başlamam gerekiyormuştu ama ben başlamamıştım çünkü öyle bişeyi bilmiyordum. Gebeliğin sonlanmasının üstünden 5 ay geçti ve ben yine hamile olduğumu öğrendim. Korunuyorduk nasıl oldu inanın bende bilmiyordum. Her neyse konuya giriyim. Şuan özele gidiyorum en başından beri ve 14 haftalığım. Folik asit olarak folbiol kullanıyorum 2 günde 1 yarım olacak şekilde, 11 haftalıkken de vitaminler vs yazdı doktorum ve folik asiti ilk gebelik nedeniyle hamilelik boyunca bırakmamamı söyledi. Diğer kullandığım ilaçların biri FERRUM içinde folik asit varmış, diğeri ise PREGNOM onunda içinde folik asit varmış bunları her gün kullanıyorum. Hamilelikte çok folik asit tüketimi bebekte otizm sorununu tetikliyormuş. Yani ben napmalıyım? Hamiellik boyunca folik asite devam eden var mıydı acaba??