Poyrazin_annesi Mesela arkadasım normal yaptı af edersınız buyuk tuvaletını yapamadı kesik olan yerı enfeksıyon kaptı 1 ayda anca düzeldı. Tabı arkadasımın dogumu 2 gün sürdü eşi sezeryanı kabul etmedıgı ıcın cok ugrastılar
Lavantakokusu Poyrazin_annesi gul06_ buna katılmıyorum. Herkesin sezeryan veya normal doğumu aynı olacak, aynı sıkıntıları yaşayacak değil. Herkesin doğumu aynı olmuyor. 21 günlük spinal sezeryanla bebeğimi kucağıma aldım 1 haftalıktım herşeyi kendim yapıyordum şu an bebeğime de bakıyorum evi de toparlıyorum yemekte yapıyorum dışarıda gezip tozabiliyorum da. O yüzden genelleme yapmak doğru değil. Herkese sağlıklı doğumlar 🌸
Lulikli Dilara9406 valla ben de henüz doğum yapmadım ama arkadaşım 2.5 ay önce sezeryan oldu. Maaşallah hiçbir sıkıntı yaşamadı. İlk 1-2 gün sadece yürürken zorlandı onun dışında duş aldıktan sonra zaten bir şeyi kalmadı. Ne baş ağrısı ne bel ağrısı çok şükür. Kesi boyutu da ortalama bi işaret parmağı kadar falan sanırım küçük yani. İçten dikiş atıldı. Sütü az geldi 2- 3 gün biraz zorlandı. Normal doğumda da okuduğum kadarıyla yüzde 90 kesi atılıyor. Büyüklüğü sizin ıkınmanıza göre değişiyor burda 2-3 dikiş de okudum 25-30 dikiş de. En büyük avantajı bence sütün hemen gelmesi. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur benim de ilk doğumum olucak. Bebeğim nasıl sağlıklı olucaksa o şekilde gelsin diyorum 🤲🏻
Poyrazin_annesi Be sezeryan olan 2 arkadasım var bırı 10 gunde topladı kendını . Dıgerı ise amelıyattan 5 saat snra ayaga kalktı yürüdü sapasaglamdı tanı bünyeden bünyeye degısıyor
simgee_gndgn Henüz tecrübem yok ama normal doğumdan yanayım bende. Zorunlu bir durum olmadıkça da sezeryan olmak istemem herşeyin doğalı sağlıklı geliyor bana. Hem bebeğe travma yaşatmamak hemde kendi sağlığın için böyle düşünüyorum. Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin 🤗
gul06_ Lavantakokusu Ben kendi yasadiklarimi anlattim farkındaysaniz onlar benim yasadiklarim sizinki daha kolay gecmis olabilir. 1 hafta sonra bende ayaklanmistim kendi isimi yavas yavas yapmaya basladim. Ama normal dogumda hemen ayaklanirken sezaryende 2 3 gune tammen ayaklanmis oluyorsunuz rahat rahat yerinizden kalkmaya basliyorsunuz. Amacim korkutmak degil post sahibi eksileri nedir diye sormus bende yasadiklarimi yazdim. Ztn bende mecburi sezaryen oldum bebegimin kalp atislari yavaslamisti ve kilosu fazla cikiyordu devlet hastanesinde dogum yaptim ve bilirsinizki devlet hastanesi normal dogumu destekliyor hersyin normal doguma uygunsa yapmak zorundasin mecbur kalmadikca sezaryne almiyor. Eger bir skinti yoksa kesinlikle normal dogum ztn herkes sezaryeni tercih etmez bence bir rahatsizligin ve gebekliginde bir sorun yoksa.
Afro-dit gul06_ bende bu yazdıklarınıza katılmıyorum ilk gebelik mecburi sezeryandi ilk kalkmak zor ama ölüm gibi değil ağrım da oldu sancı da yanma da oldu evet ama 1 hafta sonra eski halime dönmüştüm ne ağrı ne sancı kaldı çok şükür nasıl normal doğum herkese ayni değil sezeryan da öyle bedenden bedene fark ediyor iki büklüm gezdim ama sofra da kurdum topladım kapıyı da açtım herkesin doğumu farklıdır sizin yazdıklarınızı okuyanların gözü korkacak sezeryandan normal doğumdan korkup sezeryan olanda var ama şunu unutmayın ki mecburi sezeryan olanda var 😊
Hilal56 Dilara9406 öncelikle Allah gerçekten yardım ediyor Doğumda ikinma çok önemli o yüzden ikinma videolarini izleyin ben ikinamadigim için zor olmuştu ama dikislerim çok rahattı hiç acimadi bunun için plates topuna oturun son aylarda cok faydasını görüşünüz dikisiniz az olur
misirveannesi Sezeryanda epiduralin daha iyi olduğunu söylüyorlar , genel anestezide uyandıktan hemen sonra ağır ameliyat ağrıları başlarken epidural belden uyuşmalıda uyuşukluk 6 7 saatte geçtiği icin ilk ciddi ağrılar hissedilmiyormus diyorlar
kivirciginannesi Dilara9406 sezeryanın tek bir artısı var. Hayati durumda anne ve bebeğin yaşam hakkı. Bu çok güzel birşey. Fakat bunun dışında bize ya da bebeğe hiçbir yararı yok
yagizinannesii Dilara9406 baya baya kötülemişler sezaryen doğumu. Canım bence iki doğumunda zorlukları Farklı. Ben 3 ay önce sezaryen oldum ve normal doğum yapan kişiden daha erken ayağa kalktım belkide. Sadece 1 gün hastanede yattım eve geldim bidaha hiç yatmadım. Çocuğumu rahatça aldım baktım yanımda kimseyi istemedim bile. Öyle bir anlatılıyor ki sanki çok kötü bişeymiş gibi.
kivirciginannesi Dilara9406 her doğumda dikiş okacak diye birşey yok. Dikişsiz doğym yapmakta mümkün. Spor yap perine masajı yap. Bir ebeyle ilerlersen çok işine yarayacaktır