Kızlar yazmaya fırsat bulamadım bi türlü ben 36+6 da doğum yaptım. Sancılarım olduğu için 36+1 de dikişlerim alınmıştı. 36+3 de nişanım geldi. Ertesi gün kontrole çağırdı doktorum. Sabah 1-2 cm açıklığım oluşmuştu. Hem açıklık hem de rahim ağzında silinme olduğu için açılmanın hemen başlayabileceğini düşündü doktorum. Akşam tekrar muayene için çağırdı. Pazar akşamı 4 cm olmuştu. Hastaneye yattım. Ama salı ya kadar açıklığım ilerlemedi bi türlü. 3 gün hafif hafif sancılar vurdu. 4 cm ile eve de çıkmak istemedim. 36+6 da sancılar zayıf ama sıklığı çok artmıştı. Sık sık sancılar ile açıklık 6 cm e ulaştı. En son 1 saat kadar suni sancı ile doğuma girebildim. Haftalarca rahim açılmasın diye dua ettik. Açılması gereken zamanda açılmadı. 😅 2340 gr bebeğimle sağlıkla evimize döndük. İnşallah hepiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız. Herkes için dua ettim. Başından beri stresli bir hamilelikti. Hem benim erken doğum riski hem bebeğimde gelişim geriliği riski. İlk hamileliğim zaten erken doğum idi. Bebeğimin kontrolleri yapılmadan hala rahatlamıcam ama en azından erken doğum olmadan evimize geldik şükürler olsun.