elifkymk Kızlar 36+2 haftalık hamileyim. Dün doktor kontrolüm vardı. İdrarda iltihap çıktı. Doktor İNFEX adında antibiyotik verdi. Kullanananız var mı ? Bi sıkıntı olur mu? Prospektüs de hamileler için önerilmediği yazıyor.
Bskrt elifkymk monurol kullandım bende sadece idrar yolunu etkiliyor demişti Suya karıştırp içiyorsunz yatmadna önce Sonra geçmişti hemen acaba eczane muadili diye falan mı verdi? Numarası varsa bi sorun bence doktorunuza
Deletedmom15257 elifkymk canım sana bu ilacı veren bi doktor neyinden korkacaksın ki doktoruna güvenmiyorsan değiştir çünkü eğer birşeyi güvenmeyerek yaparsan sıkıntı olur yaoma rahat ol o neyin iyi kötü olduğunu bilir korkma.. 😘
Mavi20 elifkymk 20+4 teyim. Dişimden dolayı 1000 lik largopen kullanıyorum. B sınıf antibiyotik gebelikte kullanılıyor. B sınıfıdır prospektüsü çok dikkate almıyor doktorlar.
Marygur elifkymk selam 32 haftalıktım idrar enfeksiyonundan antibiyotik tedaviye başladım iyleşemedim bi türlü 20 gün kadar ilaç kullandım antibiyotik tedavisi sebepli ishal başladı idrar yolu enfeksiyonunun agrısını unutup bagırsak agrısıyla mücadele ettim bi 20 günde o sürdü sancılar agrılar derken malesef erken doğum yaptım 36 haftalıkken, oğlum çok saglıklı doğdu şükür. Ama ben antibiyotiğe baglı ishal yaşarken farklı bi doktora gittim bana hemen o antibiyotikleri çöpe at sana idrar kültürü yapıcam idrar tahliline bakılıp bu kadar uzun süre antibiyotik kullanılırmı hiç demişti. Ben bu doktorları anlamıyorum hepsi farklı çalışıyo.
elifkymk Doktorum izinde olduğu için geçici doktor gelmişti. İkisininde numarası yok. Kullanmasam daha iyi sanrm
Deletedmom15257 elifkymk enfeksiyon çok tehlikeli cnm yapma başka tanıdığım eczacı yada doktor varsa sor
Deletedmom15257 elifkymk aynen eczacıya sor gebelikte kullanan var mi diye çünkü yazsa bilr gene doktorlar öneriyi
PasaninAnnesi Marygur yaa bende antibiyotik kullandim 1 aya yakindir ondan sebepli ishalim pazar günü bitti daha antibiyotikler ama ishal hala gecmedi bende hep gaz sancısı cekiyorum uykumdan uyandiriyo resmen bagirsaklarim fena durumda 32 haftadaym daha korktum simdi peki ishalin gecmesi icin birsey yapildi mi kendisi mi gecti 😭
Marygur PasaninAnnesi korkma hemen lütfen, herkesin vucudu farklı ishal içinde tedavi gördüm uzun sürdü ama iyleşti ishalde ama bu arada ben çok yorulmuş olucamki o stresle geldi bebek. Önlemini al sen herkes aynı şeyi yaşamıyodur mutlaka.
Marygur PasaninAnnesi sana önerim doktorunla görüş probiyotik takviyesi uygulayın bagırsakların toparlanmasına yardımcı oluyor o dönem bol bol kefirde içmiştim yani probiyotiğe ihtiyacın vardır şu an bağırsaklar hala bozuksa
PasaninAnnesi Marygur gittim doktoruma resmen 1 ayda hic kilo almamisim bebeğimde almis doktor iyi dedi ama bana yeterli gelmedi cunku arada ki farki az 3 hafta icin. Yani resmen ikimizi de felaket etkilemis bi cozum bulalim ishale gecmiyo bi turlu dedim ilac verdi bakteri öldürücüymus onu kullanicam bakalm insallah gecer bebegimin az kilo almasi moralimi bozdu resmen ishalden kaynakli
Marygur PasaninAnnesi artik hizli kilo alma donemi hic dert etme bisicik olmaz benim oglum 36 da 1900 dogdu canavar gibiydi masallah
Marygur PasaninAnnesi o sen ishal oldugun icin degildir ben ilk 4 ay resmen ac kaldim doktorumla konustugumda senin kan degerlerin cok yuksek cocuk kanindan besleniyo bise yiyemiyorum diye bu kadar kahrolma demisti tabiki guzel beslen ama kqn degerlerin onemli