Biraz dertleşme postu olacak sevgili hamileliğinin sonunu yaşamaya çabalayan anneler. İlk gebeliğim ve 40 hafta bitimi 10 Ocak. Ben başından beri soranlara bunu diyordum onlar da bana hep Aralık son hafta bekle sen onu, 40ı doldurmuyorlar 38de gelir benim şöyle oldu böyle oldu. Hatta 37de doğuran arkadaşlarım da var. Bebek de kilo olarak iyi gitti, önde gitti derken ben baya baya Aralık son hafta olarak düşünmüşüm. Beni gören ay çok zahmettesin, bizim senin kadar karnımız olmuyordu dedikçe de herhalde zorlanıyorum demeye başladım. O haftalar yine iyiydim ama son bi haftadır hakikaten zorlanıyorum. Her gün hala yürüyorum hala egzersiz yapıyorum, başından beri hiç bırakmadım ama artık yürümek ve doğum olsun diye de yapılan herşey işkenceye döndü. Her yanım sürekli ağrıyor ve ağrıların yoğun olduğu günler iyice beziyorum. Acaba bana hiç böyle demeselerdi 40 hafta bitimini beklerken bu ağrılar bu kadar zorlamaz mıydı? 40 bitiyor hala doğmadı diye her gün düşünmez miydim? 41 hatta 42 bile normal diyorlar, kendimi ona göre şartlasaydım daha mı kolay geçerdi bu günler? Yoksa 38 sonrası herkes için mi zor? Siz de benim gibi hem fiziksel hem psikolojik olarak zorlanıyor musunuz? Bir de ay hamileliğin tadını çıkar, son günler en güzeli heyecanla beklemek diyenler var ya, gerçekten bir tane çakasım geliyor onlara.