Henüz 34. Haftadayım ama bu hamileliğin her gününden haftasından farklı seyler öğrendim. Başta bilmediğim öğrensem güzel olurdu dediğim şeyler. Yardımı olur umuduyla yeni başlayanlarla paylaşmak istedim 🥰
💜 Bende idrar yolu enfeksiyonu yoktur diye düşünmeyin. 6. Aydan önce hiçbir belirti bile yoksa tahlil ve kültür verin bebişe geçebiliyor erken doguma sebep olabiliyor tehlikeli bir konu ayda bir değilse bile
iki ayda bir tahlil verin.
💜 Şeker mevzusu önemli 24. Haftaya kadar şeker yüklemesi yok bu her sey yolunda demek değil tatlıdan uzak durun ki durduk yere bebişler riske girmesin.
💜 Mide yanmasına en iyi gelen şey yudum yudum soğuk süt içmek.
💜Agrılarınızı her hamilelikte var sanmayın hele ki ilk hamileliğinizse belki de o agrı sandığınız sey sancıdır. Nst ye girin mutlaka. Duruma göre doktor ilaç verirse kullanın.
💜 Bir doktora gidip tamam bu demeyin en az 2 3 doktor görmek dogum gibi önemli bir günde size karşı davranış biçimini seçebilmenizi saglar. Çok çok çok önemli doktorun kim olduğu.
💜Olumsuz hikayeleri okumayın o sırada üzülmeseniz bile sonra duygusal bir anda aklınıza gelip üzebilir ağlatabilir uzak durmak en iyisi.
💜Çocuk eğitimi ile ilgili kitaplar okuyun. Ne giyer ne yer altı nasıl temizlenir olur gider seyler ama çocuğa yasatacagımız her güzel anı onun hastane odasından da kıyafetlerinin de milyonlarca kat değerli. Yüzeysel kalıp sadece görselliğe odaklanmamalıyız. Boş zaman daha fazlayken çok okumalı çok dua etmeliyiz bebiş için kendi anneliğimiz için.
💜Osman gönünülal ın youtube da bebek bakımı videoları var
Ayşe duman ın dogum ve süreçle ilgili videoları cok güzel
Ebe Özgür kalkır emzirme danışmanı
Doktoranneninblogu instagram da doktor bir anne bebek bakımı bilgileri ve bolca link veriyor
Süper dadı eski TV programı bence izlenmeli
..
💜Dediğim gibi ben de sürecin hala içindeyim sizin de tavsiyeleriniz olursa çok memnun kalırım. Umarım birilerinin işine yarar.👩🍼👩🍼👩🍼🤎💜