Bernako Clostiridium yakılmayan komşu daha doğrusu hiç yakılmayan komşumun evi elbet farkediyor gerçekten ev buz gibi oluyor. Ama mahkeme kararıyla gelip gerekirse sıcaklığı da ölçebiliyorlar. Bizim öyle bir derdimiz olmuyor apartmanda bina sayısı çok ve çift daireler yaltımlı ve yerden ısıtmalı
Feyza-nur Minicikkiz eğer ki bir odayı bile az derecede acıyorsa ceza yemez hiç açmıyorlarsa ceza yerler açmadıklarına emin ol
Mft Açılan davalar merkezi sistemin olduğu binalara ilişkin, merkezi sistemin yönetmeliğine göre her dairenin belirli bir ısıda tutması zorunlu. Kombi yakıyorsanız şikayet ya da davanın olumlu sonucu olmayacaktır
35SD28 Deletedmom623737 bizde ankaraya yeni taşındık. Geçen ay 335 geldi. 2 gün önce binanın ışıklarını takip ettim. Benim dışımda kimse salonda oturmuyor. Küçük odalara geçmişler. Benim salonum bazen soğuk oluyor. Onlar hiç yakmıyor sanırım. Ama şöyle bir şey de var yakmadığınız odalara gir çık yapıyorsanız. Bu da doğal gazın çok gelmesine neden oluyormuş. Biz bu ay kullanmadığımız odaları yarım açtık bakalım kaç gelecek. Zaten yeni zam da geldi yine anlayamayacağım iyi mi yapıyoruz kötü mü.
Deletedmom623737 Bernako Bende öyle yapıyorm sadece salon ve yatak odası yanıyor bazı geceler de kapatıyorum 🤷♀️
Bernako Deletedmom623737 mantıklı olan o ardiyelik olan odaları yakmam saçma olurdu malzemeleri mi ısıtayım 😅
Ozgebalc Minicikkiz benmde üst katımdaki yakmıyor onun yüzünden bizde fazla fazla ödüyoruz ondan şikayetçi olma hakkımız mı var gerçektennnn üstümüzdeki kiracı bu arada
AyseMehmett Minicikkiz benzer sorun bende de var alt kattaki geçen şubat ayından beri yok resmen ısıtamıyoruz evi terliksiz yere basmanın imkanı yok bende mi şikayet etsem adam yazlık almış gitmiş biz kaldık Ankara soğuğunda 🙁
Bernako AyseMehmett hayır tabiki de edemezsiniz 😅 adam evde oturmuyorsa ikinci bir evi varsa boş evdede doğalgaz yakamayacağı için anlamsız ☺️ Bizim dediğimiz evde yaşayıp hiç doğalgaz açmayıp diğer kattaki oturan komşumun zarara uğramasından kaynaklı
Feyza-nur Omerinannesi3223 evet var ama hiç yakmamaları lazım sadece bir oda yakıyorsa şikayet hakkınız yok yada en düşün de yakıyorsa da sikayet hakkınız yok
Prensesannesiii03 Bende sadece yatak odasını ve oturma odasını yakıyorum zaten evde iki kişiyiz diğer kullanmadığım odaları neden yakayımki herkes bütçesine göre yakar yada ihtiyacına göre kimse kimseyi ısıtmak zorunda değil diye düşünüyorum 🤷🏻♀️
gulnurkrms Minicikkiz ilk defa böyle bişey duydum gerçekten böyle şikayet etme hakkınız varmı aaaa çok garip
Serapcemre Minicikkiz ben hiç duymadım dogalgaz açmıyor die şikayet edip ceza yiyeni bak benmkilerde acmıyor biz donuyorduk evde yani herkesin evi kendine bizene yakmaz yakmaz bence bu konuda ceza falan alcagnı sanmıyorm
Busraaydiiin1 Ay tövbee çok saçma 😄 herkes istediği gibi yakar kombisini sopasını kimsenin evi kimseyi ilgilendirmez. Madem bu kadar rahatsizsin sende yakma kombi. Yakıyorsanda buda senin tercihin kimse sana yak demiyor ya ? Benim komşum bana gelip sobani yak yoksa şikayet ederim seni dese onu kovmaktan beter ederim. Kimseyi ilgilendirmez benim evimin içi kimseyi ısıtmak zorundada değilim net yani. Benim görüşüm bu. Çok saçma bir durum bana göre
Bernako Busraaydiiin1 öyle olmuyor işte yasalar bu sefer devreye giriyor. Kat kuralları diye bir yasa var. Komşunun evinin sıcaklığı 15 dereceden düşükse mahkeme üst komşunun faturasını sana ödetiyor. Çünkü komşu senin yüzünden fazla ödemiş oluyor. 🤗
Fatmaaiskiff1 Bernako diğer odaları kapatınca fark ediyor mu bizede çok yüksek geldi kullanmadığımız odaları kapattık sabit 40 ta şuan fatura yansır mı bu acaba yani diğer büyük odayı kapatmak faturayı azaltır mı
Bernako Fatmaaiskiff1 benim iki taraf apartman boşluğuna denk geliyor canım kapılarıda açık benim ev genel olarak sıcak. Kar kış kıyamette bile inanmayacaksın ama 25 de yakıyoruz. Evde tişörtle geziyoruz. Ama eğer çok soğuk oluyorsa senin soğunu kırmak adına yakabilirsin yoksa diğer odalar sıcaklığını Emer