2cucukanasi Yadebal isimler çok güzel ama yade ismini çok beğenemiyorum kürtçe de anneye seslenirken yade denir yani anne demek sadece o geliyor aklıma o yüzden pek anlamlı gelmiyor sanırım
Cansel22 Yadebal kızımın adı yadenur yade mine koyucaktim son anda yadenura karar vermiştik fikir olur belki sizede ❤
ipekveatlas kızım olaydı masal melinda koycaktım. melindanın anlamı benim güzel kızım demek bence çok iyi👶🏼
Yadebal ipekveatlas bende melinda istiyorum aslında ama yabancı kökenli diye eleştirirlerse lohusa halde onların lafını çok ekmek istemiyorum çok kararsızım
Yadebal @“2cucukanasi”#p19707ism 2cucukanasi benim adım yadigar anlamı hatıra yadenin anlamı da hatıra Kürtçe değil aslında
Yadebal Pembegul yabancı kökenli benim güzel kızım demek ama çocuğu yabancı kökenli diye ötekileştirirler diye korkuyorum yoksa isme bayılıyorum
2cucukanasi Duyguseli_kz mardinliyim canım mardin şırnak hakkari muş diyarbakırda yade diye de seslenilir
2cucukanasi Yadebal mardinliyim canım kürtler arasında yade direk anne olarak kullanıldığı için sanırım bana güzel gelmiyor ben melindayı daha çok beğendim 🌺 ama sağlıklı gelsin de sana en güzel gelen isim neyse o olsun 😊
2cucukanasi Duyguseli_kz daye de anne olarak kullanılıyor evet ama bizim bölgelerde yade günlük dilde sık kullanılır yani bu konuda inatlaşılacak birşey göremiyorum kullanıyoruz ve kullanıldığını çok duyduğumuz için belirtiyoruz
Sultangungor Yade nin anlamı hatıra demek çok hoşuma gidiyor kızımız olursa koyalım dedik ama daha sonra kayınvalidemin adını koymak istediğim için vazgeçtim. Kesinlikle Yade😍
Emineseyfik Asel mina lina Sevde ceylin isimleri güzel ben Sevde mina koyacaktim da eşim istemediği için koymadım