Nurcnr28 Ben ilk adetim sanırım 12 yaşında geldi 1 sene kadar aşırı düzenliydi ama sonrasında bir anda düzensiz gelmeye başladı ve en son tamamen kesildi 6 7 ay adet olmadığımı biliyorum. 15 yaşlarındayken doktora gittim ileri düzey polisliktik over hastası olduğumu söyledi, ve hala kulaklarımda çınlıyor o ses asla da unutamam. Yanımda annem vardı üzgünüm ama ileridr bebek sahibi olamazsın dedi. Küçücük çocukken bunu duydum ve taa o zamandan beri bende bi travma etkisi yarattı adet söktürücü ilaç verdi ara ara adet oluyordum sonra 18 yaşında başka doktora gittim o doğum kontrol hapına başlattı %50 ihtimalle hamile kalabilirsin dedi 6 ay ilaç kullandım 6 ay bıraktım bi sonraki sene yine aynı sonraki sene sonraki sene derken şimdi 26 yaşındayım. Hemen hemen her gittiğim doktor belli olmaz olabilir de olmayabilir de dedi. 5 ay önce evlendim 1 hafta somra ilacımı bıraktım 3 eylülde tekrar özel hastaneye gittim doktor güzelce inceledi ilk söylediği şey oo inanılmaz irili ufaklı kistlerin ve aşırı akıntın var dedi 3 ay normal yollarla deneyin olmazsa gel tüplere bakacağız ama çocuğun olmaz gibi bir şey söz konusu değil polikistik over hastaları çoğul gebelik bile yaşıyorlar sadece biraz daha uğraşmamız gerekebilir dedi folik asit verdi hastaneden çıktık eşim durumu biliyordu zaten. Boşver ya illa ki olur hiç kafamıza takmayalım dedi çıktık evimize geldik. Yaklaşık 15 20 gün sonra kasık ağrım başladı adet olacağım diye bekledim ama gelmedi tüh ya yine başladı adet düzensizliği dedim eşim de test alıp gelmiş bakalım ama imkansız öyle bir şey doktor bize 3 ay demişti dedim . Ve çift çizgi çıktı ben inanmadım testi çöpe attım 😅 ertesi gün yine aynı çift çizgi diğer günde öyle en son doktora gittim doktor hamilesin dedi. Hatta bu kadar belirgin bir polikistik over hastasına göre inanılmaz hızlı bi gebelik dedi su an 16 haftalığız 💙💙 ama ben evlenmeden 1 ay önce diyetisyene gittim 56 kilodan 49 kiloya düştüm hamile kaldığımda da 51 52 kiloydum sanırım, kesinlikle sağlıklı ve düzenli beslenmenin etkisi olduğunu düşünüyorum çok güzel bi diyet listem vardı. Fazla kilonuz yoksa bile diyetisyen desteği almanızı tavsiye ederim birde tabii kafanızın rahat olması gerekiyor. Seni de benim gibi korkutmalarına sakın izin verme olacağı varsa oluyor. Bu arada teyzem 21 yaşında menopoza girdi ve doktorlar senin ne normal yollarla ne de tüp bebekle asla çocuğun olmaz eğer olursa biz seni mucize olay diye televizyonlara çıkarırız dedi normal yollarla değil ama ilk tüp bebek denemesinde tuttu ve benim kuzenim su an 5 yaşında 12 yıl aradan sonra bize gelen en büyük mucize 🧿 sakın umutsuzluğa kapılmayın