Nurcnr28 bende de var pcos. Aslında zor değil, normal bir insana göre beslenme düzeni ve yaşam stilini değiştirmek gerekiyor. Çok ileri düzeyde değilse de bu yeterli oluyor genelde. Benim de yumurtam çoktu, inci kolye görüntüsü diyorlar hatta yumurtalar yanyana dizilmişti. İnsülin direncim de çıkmıştı o ay. Doktor bana insülin direncimi düşürmek için şeker ilacı verdi, yumurta gelişimini de etkiliyormuş bu ilaç. Bir de inositol içerikli vitamin verdi, yine yumurtaların gelişimi için önemli bir vitamin. Fakat bunları kullandıktan ancak 4-5 ay sonra hamile kaldım. Ama o ay farklı olarak evde spor yapmaya başlamıştım, bir de arı sütü ham bal propolis ve polen karışımı tükettim. Aşırı bir kilom olmamasına rağmen 1-2 kilo vermek bile etkiledi ya da o karışım fayda etti bilmiyorum.
Lütfen hiç stres yapmayın, stres çok etkiliyor. Yemenize içmenize dikkat edin. Abur cubur yiyorsanız mümkünse hiç yemeyin, ekmek pilav şeker gibi karbonhidratları olabildiğince azaltın, öğünlerinize salata ekleyin. Zayıflamak amaçlı değil, beslenme bizim yumurtalarımızı etkiliyor o sebeple sağlıklı beslenmek gerekiyor.
Benim hamile olmam 1 yılı buldu açıkçası ama o zaman bu kadar bilinçli değildim, bunları daha önceden bilip ona göre davransaydım daha kısa sürerdi diye düşünüyorum. Bir de tabi ki kısmet bu işler.