Merhaba herkese burada hamilelik surecimin son zamanlarını geçirdim son stresli zamanlarımi buraya girip sizlerle sohbet edip çoğu seyi danışarak geçirmeye çalıştım birlikte gün saydığımız oldu umarım bejleyen herkes sağlıkla bebeğine kavuşmuştur 🙏
Benim bebeğim içeriyi sevmişti inatçıydi biraz miyadini doldurdu doktorum suni ile başlatmak istedi ve cuma günü gittik kontrol etti zaten suyu da bayağı azalmış bitmek uzereymis hemen yatis işlemlerim yapıldı
Eşimle odaya çıktık soyundum herseyimi önlük giydirdiler damar yolu açtılar suni sancı için. Sonra eşimi odadan cikardilar ebe geldi ilk muayene yapmam lazım açıklık ne kadar var diye dedi benim en büyük stresim korkum buydu hep anlattım ona da ben muayenelerde geriliyorum dedim beni rahatlattı çok izin verdim ve muayene etti 2 cm açılmam olduğunu söyledi sonra suni sancı serumunu getirdiler taktılar. İlk iki saat çok şiddetli değildi dayababilecegim gibiydi adet ağrısı gibi aynı. Aynı zamanda nst ye bağlıydım dozu arttırıyorlar çünkü bazen gelip bebeğin de bu dozlardab etkilenip etkilenmediğini kalp atışına bakıyorlar. Sonra bebek atışı iyiydi nst çıkardılar ve yürüyün dediler eşim serumu tuttu koridorda hep yürüyüş yaptık zor anlarimda hep eşim oldu sancı çektiğimde. Sonra bir ara wc girdim kanama geldi sülüksu yapıda pıhtı gibi o nişandi sanırım çünkü benim nişanım gelmemişti daha önce.
Saatlwr geçti yürüduk sonra yine nst taktılar sancılarımi ölçmek için artık şiddeti artmışti 1 dk duruyor sonra yine devam pozisyon degistirseniz de ne yaparsanız yapın durmuyor doğum sancısı demek öyleymiş asla geçmiyor ama yatakta sağa sola kivrandim çok kötü dakikalardi sürekli içimden dediğim şey çok zor çok zor hep bunu demişim
7 saat geçti 1 cm açılma olmuş ben çok yoruldim gücüm kalmadı hiç doğum yapabilecek durumum kalmadı doktor bu şekilde olduğunda bebeğin zarar gorebilecegini söyledi sezaryen önerdiler ebeler falan da herkes normal yapmak zorunda değil önemli olan bebeğin riske atmaya gerek var mı ki vs dediler düşündük bir süre eşim falan geldi o da sen ve bebek için hangisi doğru olacaksa dedi ve tamam dedik son anda sezaryen kararı verilmiş oldu boşuna o kadar saat suni sancı çekip mahvoldum. Ama içim rahattı denedim çünkü sonuna kadar gittik normal için ama nasip değilmiş Hemen işlemlerim yapıldı ameliyathaneye gittik hiç panik değildim orada rahattım belimden iğne vuruldu inanın abartıldığı gibi birşey değil benim çok canım yanmadı. İğne vurulduğu an bir sıcaklık oldu vücudumda bacaklarım hemen tutuldu hissetmedim hemen etki etti yani. Sonra başladılar ben uyanıktm tabi spinal oldu. Hiç acı hissetmedim sadece karıncalanma hissi oliyor karnınızda böyle gıdıklanma gibi hafif birşey.
Sonra bir baktim üstten bebeğim göründü ağlama sesini duydum ya ağlamaya başladım hemen size anlatamam bu duyguyu rabbim herkese yaşatsın daha önce hiçbir ses bana bu kadar güzel gelmemişti o kadar ay sonra ona kavuşmak o anı yaşamak çok farklı anlatılmaz
Üstüme verdiler sonra başını yüzüme koydular op dediler fotoğraflarımızı çekmişler doktor gönderdi sonra ☺️
Sonra bebegi götürdüler benim devam ediyordu tabi ben çok yorgun düştüğü için uyutmuslar biraz uyandığımda bitmisti herşey odaya çıkardılar beni işte
Odaya geçtim biraz sonra bebeği getirdiler hemen emzirttiler ve serüvenimiz başlamış oldu birlikte. Serum bağladılar kanamalarım için sonra ağrı kesici iğneler ilaçlar veriyorlar 6 8 saat arasında ayağa kalkmıyorsun zaten anestezinin etkisi geçmiyor hemen bacağını hissetmiyorsun o biraz zor oluyor ama sonra açılıyor eskisi gibi.
Yürütüyorlar seni işte ped takiyorlar vs
Bebek bakım hemşireleri de bebekle ilgileniyorlar
Biz 2 gün geçirdik hastanede sonra taburcu olduk
Ben çok sıkıntı yaşamadım hemen ayaklandım şimdi de çok rahatım hareket edebiliyorum bebeğime bakıyorum çok rahat kişiden kişiye değişiyordur belki ama ben zorlanmadım sezaryen sonrası
Su an bebeğim 4 günlük
Rabbim hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin gerçekten çok masakatli ama sonu çok güzel
Uyku ne demek unuttum mesela ama onun için herşeye değer hiç şikayet etmiyorsun ☺️
Benim doğum hikayem de böyle oldu hepiniz için dua ediyorum rabbim herkesi kurtarsın inşallah 🙏😇
Sorularınız varsa yanıtlarım 🌛