Kubra_kalkan Kızlar yanlış anlaşılmaya meyil vermemek için baştan söylüyorum merak ettiğim için soruyorum, eskiden bu kadar sık erken doğum riski taşıyan ve erken doğum yapan yoktu. Son zamanlarda nerdeyse 5 gebelikten 3 ü erken doğum yapıyor ve gerçekten ciddi erken doğumlar bunlar aklıma kötü şeyler geliyor kimseyi zan altında bırakmak istemem ama acaba hastanede yapılan tetkikler mi yetersiz gebelikte yapılan müdaheleler ilaçlar vs mi buna sebep oluyor bilmiyorum allah hepinizin yardımcısı olsun uzun ve zor süreç sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bir tek böyle düşünen ben miyim bilmiyorum tabiki ne verirse rabbim verir bilemeyiz özellikle son 2-3 aydır herkesin erken doğum yapması beni çok düşündürüyor rabbim acil şifalar versin bebişlerimize ♥️
oguzweannesi Kubra_kalkan bende hep bunu düşünüyorum biliyomusun hani bu sene o kadar çok fazla varki anlatamam ya erken doğum riski oluyo ya erken doğum yapıyolar direk benimde erken doğum riski var . Yani neden bu kadar arttı anlamıyorum . Rabbim evlatlarımızıczamanında sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah hepimize .
Yagmur34 Kubra_kalkan amin canım zamanın da gelsin inşallah bütün bebişlerimiz saglıkla kucagımıza alalım hep Bi stresle geciyo gebeliğimiz kafamız orda acaba bişey olacakmı bebek hareket etmeyince stres cok zor Bi süreç Allah yardımcımız olsun
asyaninanneyim Kubra_kalkan valla benim erken doğum riskim yoktu cok sükür ev taşıdım yerleştirdim açılmam olmus 34. Haftada 1 cm acılma var dedi doktor bu hafta tekrar gittik 2 cm ollmus bile isteye kendim yatmadım acılmam olsun diye ben bu kategoriye giriyo muyum bilmiyorum da normal doğum icin cabalıyorum
Kubra_kalkan oguzweannesi hepsinden ziyade şunları da duyuyorum sıklıkla misal bebeği 30 haftalık 30.haftaya kadar herşey normal erken doğum riski var doğum başlayınca bi anda işte 23 haftayla uyumlu 25 haftayla uyumlu vs gibi şeyler söyleniyor 30.haftaya kadar bu kadar uzun mesafe nasıl anlaşılmaz ki
oguzweannesi Kubra_kalkan aynen öyle valla anlamış değilim rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah . Eskisi gibi değil hicbirsey doktorlara bile güvenemiyorum artık . O kadar çok ihmal varki ortada yapılan nedeni nedir amaçları nedir bilmiyorum
Missewos Malesef dogru. Cumartesi bebegimi kendim dogurup kucagima aldim kefenledim. Ve hic bir sorunum yokken. Atesim cikti hic bir acil mudahale etmedi. Antibiyotik ile ateşi durdursalarmis acilmam olmazmis. Yanlis mudahale , gec mudahale. Eskiden kizima hamileydim enfeksiyon gordugu gibi antibiyotik yazardi doktor 4 kutu antibiyotik bitirmistim sag salim aldim kucagima. Simdi mudahale yok gebeler sadece kendine bile hayri olmayan parolla bas basa bırakılıyor
Kubra_kalkan Missewos başınız sağolsun allahım sabırlar versin inşallah benimde sürekli geçmek bilmeyen bi enfeksiyon sorunum var kanım ve idrarım sürekli enfeksiyonlu ama hiç bir şey yok yapılan maalesef 🙏🏻
Naber81 Missewos başınız sağ olsun yalnız gebelik kategorisine uygun birçok antibiyotik var ne demek parolla baş başa kalıyorsunuz? Sizin durum bambaşka bir şey sanırım enfeksiyon için kontroller düzenli yapılıyor. Kan ve idrar testi vermediniz mi hiç siz bi gariplik hissetmediniz mi
Missewos Kubra_kalkan canim kuzumsun arastirma hastanesine git. Antibiyotik tedavisi alman lazim ben saglikli kuzumu kaybettim caniniz yanmasin bir doktorla kalmayin. Ben doktorumun ilac yazmamasi yuzunden kaybettim. Enfeksiyon tedavi edilmediginde ilerleyen ve acilma sanci meydana getiren bir hastalik. Hamilelerin cogu gec tedaviden kaybediyor bebegini. Gittigim hastanede prof doktor ilac yazmayan doktorumu arayip islem baslattiricam size resmen anneyide bebegide kaderine terk etmissiniz crp 63 ken enfeksiyon ayyuka cikmisken sen nasil ilac yazmadan gonderdin gebeyi dedi bagirdi.
Kubra_kalkan oguzweannesi yine 10 posttan 5 inde denk geldim sabah sabah insanlar çok yıpranıyor maddi manevi yetersizliklerden dolayı üstüne birde korku panik yüklenince herşey değişiyor rabbim hepimize yardım etsin inşallah çok zor zamanlardayız
Kubra_kalkan Yagmur34 amiin inşallah herşeyin başı sağlık ama herşeyin kararı tabiki rabbimde ol der olur biz birşey yapamayız sadece kafama çok takılıyor bu konular 🙏🏻
Missewos Naber81 cok tesekkur ederim malesef 4 acil gezdik mudahale edemeyiz hamilelere antibiyotik vurulmuyor diyip gonderdiler sanci icinde ilerledikce acilmam oldu. Mudahale etmedikleri icin.
herhangibirkullanici Maalesef suyum çoğaldığı için erken doğum riski taşıyan gebelerden birisi de benim. 30.haftamdayım günümü doldurmayı bekliyorum sürekli yatarak..
Teusa Ay aynen ben de bunu diyecektim. Benim gebeligim çok şükür sorunsuzdu. Ama 36. Haftada açılma gördü doktor, evde yatış verdi. 37+5 iz hala tedirgin bekliyorum en azından ,38 görsek diye. Ve çok daha erken yapanlar var. Allah yardımcımız olsun
asyaninanneyim Teusa canım senin haftanda bir sey yok ki ben sırf acılmam olsun normal dogurayım diye kalkıp iş güc yapıyorum 35+2 yim 😂 sende ne var
Teusa asyaninanneyim ben de yatamıyorum valla açıkçası 😁 doktor sen dinlenmedin demi dedi gecen gittiğimde. Yoo dinleniyorum dedim :c yani evde dolanıyorum şimdi annem geldi o temizlik yapıyor ben de ardında dolanıyorum ne alemde açılmam acaba. 😁
Kubra_kalkan Missewos Allah ıslah etsin onların umursamadığı o küçük detay bizim bütün ömrümüz yazıklar olsun şimdi bişeyde kalmamış herkes kasap gibi doktora bişey soruyosun köpek gibi azarlıyor bişey danışıyosun suratına bakıyor devlette hangi uzmana randevu aldıysam her gittiğimde asistanına denk geldim doktorlar piyasada yok ama isteyerek ama zorla nelere sebebiyet verdikleri aşikar. Allah yüreğinizi ferahlatsın inşallah herşey rabbimden geliyor onun emriyle yaşıyoruz bu hayatı yanımda olsanız inanın sıkı sıkı sarılırdım size gücünüzü kaybetmeyin yenik düşmeyin 🙏🏻♥️