Asiye02 EbruAdelSergen canim ayrıntılı ve kesin net bilgi istiyorsan google yaz. Çünkü bi sürü açıklaması var. Tehlikesi riskleri çok malesef
Eda-00 Annenin rh - olup babanın ise rh + olması durumu. ( Tam tersi olamaz. Yani babanın - annenin + olması risk değil) Eğer negatif olan annenin pozitif kana sahip bebeği olursa riskli durumlar oluşuyor. Koruma amaçlı iğnesi yapılıyor. Ben a - eşim ise a + . Normalde 28 haftada yapılıyor ama kanama lekeleme durumu varss anında yapılıyor. Benim 13.haftamda kanamam olduğu için yapıldı. Şu an sağlıklı devam ediyorum 23.haftamdayım
EbruAdelSergen Eda-00 çok teşekkür ederim canım bu hafta bakalım bende bir doktoruma sorayım bana hiç bisey denmedi ondan merak etmiştim 🙏
Yesim Arkadaş çok güzel anlatmış benim oğlum karnımda pozitif oldu bende negatifdim, 28. Hafta da iğne oldum bide doğum dan sonra yine bana iğne yaptılar sezeryan olduğum için o an neden ikinci iğne diye sormak aklıma gelmedi asdfjsjsh
Yesim Eda-00 ay teşekkür ederim ikinciye de kaldım zaten de tekrar kan vermem gerekiyor kaçıncı hafta da acaba bilgin var mı ben bugün gittim ama sormayı unuttum
Mavi010518 Yesim Her ay kan vericeksin ve mutlaka igneni olman lazım benim ikinci gebeligim ilki düşük oldu kan uyuşmazlığndan ve düşük işleminden sonra iğne oldum ikinciye hamileyim doktor 28 haftada iğne yapicaz dedi 19 haftada agrim ve hafif lekelenmem oldu hemen kan verdim negatif olmasına rağmen ikinci ignemi oldum Allah şükür şuan çok iyiyiz takip etmen gerekiyor devamlı canım zor ve hep aklında soru işareti olan bir durum
Elisa01 Bende bugun oldum iğnemi.Ben AB negatif eşim B pozitif kan uyuşmazlığımız var ben negatif olduğum için.Özele gidiyorum 28. Haftam olduğu için bu kez devlete randevu aldım ücretsiz bir şekilde bugun yaptılar devlette.Özelde 1000 liraya kadar ücret çıkarabiliyorlar.
EsraYsf Kizlar benim 0+ esimin A+ oglum da A + ama bana anne bebek kan uyuşmazlığı var demişlerdi ikincide yaptir dendi ama ben yaptirmadim dr uma da sormadım simdi sizin cevapları görünce aklıma geldi
Osge01 Bizdede kan uyusmazligi vardi ilk bebekte 28.hafta gibi yaotilar birde dogumdan hemen sonra yaptılar ikinci bebekte sikinti olmasın diye. ikinci bebekte kanamam oldu önlem amaclı yine uyuşmazlık ignesi yaptılar