Ecekoraymom1722 çoğunlukla sezeryan da spinal anestezi yapılıyor belden uyuşturma yani doktorlar çok geneli tercih etmiyor çok ekstrem durumlar olmadığı sürece spinal anestezi de ağrı hissetmeniz imkansız bir şey 🥲sadece dokunma hissedersiniz yani birinin size dokunduğunu bir şey yaptığını ama ağrı olmaz o dokunma hissini insanlar yalnis tarif ediyor işte uyusturulmadim ameliyat boyu herşeyi hissettim derler ama hissettikleri şey dokunma hissi ağrı kesinlikle olmaz ki zaten ağrı olursa mutlaka müdahale edilir ağrı olursa kaslarınız kasılır tansiyonuz yükselir siz bunu söylemeseniz bile doktor ameliyat esnasında anlar müdahale edilmesini ister yani insanlarin ne dediğini çok umursamayin ki zaten çok panik olursanız sakinleştirici iğne yaparlar tam uyuşma açıkçası ben istemezdim doğum anını görmek her annenin en doğal hakkı spinal iğnesi de zaten damaryolu iğnesi gibi çok bir fark yok sadece sonrasında bazı hastalarda bel ağrısı baş ağrısı yapıyor tabi herkes de değil ☺️zaten devlet hastanesinde doğum yapacaksanız öncelik belden uyuşturma dedikleri spinal olur genel anestezi tercih edilmez ilk etapta