Deletedmom342 Ben bişey sorucam benim ilk hamileliğim ve yarın doktor randevum var ikili test isticek doktorum. Onunla da konuşucam ama size de sormak istedim yaptırdınız mı? Ben Allah korusun kötü çıkarsa aldırmak gibi bi düşüncem yok o yüzden yaptırmak istemiyodum ama çoğu kişi yaptır diyo siz neler düşünüyosunuz? 🙄🤔
Sedaekici Deletedmom342 ben yaptırdım çok şükür bi sıkıntı çıkmadı Allah korusun çıksada aldırmazdım zaten. Ama içim çık rahatladı testten sonra. Yaptırmasam 9 ay duramazdım stresten
Cansu10 Deletedmom342 valla canım bu testler sadece olasılık söylüyor kesin birşey Yok ve anne karnında müdahale edilecek bir durumda yok aldırmak dışında o yüzden ulturosondan ense kalınlığına burun kemiğine falan bakar yeter o benim fikrim tabi bu bi doktoruna danış
Ceyfer Deletedmom342 bende yaptirmadim cocugun ense kalinligindan ve burun kemiginden belli oluyomus ikili test tani degil olasilik canim yaptirmak istemiyosan yaptirma kafani bulandirma benimde etrafimda cok konustular yaptir diye bisey cikarsada aldirmiyacgim icin yaptirmicam dedim yaptirmadim icim rahat bisey ciksaydi aldirmicaktim ama dusuncektim hep dogrumu bisey varmi diye kendi kendimi yicektim.
Figennn Deletedmom342 Bizde perşembe günü 12 haftalık oluyoruz randevüm var doktorda, yurt dışında yaşıyorum burda herkeze yapıyolar ikili testi. Korkuyorum bende biraz geçsede rahatlasam🙏🏼 Sen kaç haftalıksın cnm
Bilgenizamo Bence çok saçma bir test, ultrasonda yapılan ense kalınlığı ölüçüsü ile sizin yaşınızda hamile kalanların istatistiği karşılaştırılıyor ve risk boyutuna göre test sonucu çıkıyor. Drların bir çoğu bu testi aman drum da down sendorumu anlamadı demesinler diye yapıyor, ben istemediğim halde drum zorla yaptırdı, bildiğiniz ağlayarak kanı verdim ama o denli zorlama olmasaydı asla yaptırmazdım ki sonucunu bile almaya gitmedim ve drumu değiştirdim.
Mltmkc Bilgenizamo doktorum down sendromunu anlamadı demesinler diye değil ama söylemeleri.. Çok küçük bir ihtimal bile olsa diyorlar.. Söylemediler diyelim ve çocuk down doğdu.. Mahkemeler "bize bilgi verseydi gereğini yapardık" diyen ailelerin şikayet ettikleri doktorlarla dolu.. Risk almıyolar ve en ufak bir ihtimalde bile down deyip sorumluluktan kurtuluyolar.. Doğru mu bu davranış, değil.. Ama hakları da yok değil.. Maalesef herkes nasıl olursa olsun doğururum çocuğumu mantığında değil.. 😔
Bilgenizamo Mltmkc yoo, anlatmak istediğim bu değildi, drların testi yaptırmaya çalışma nedeni bu, kendilerini ve kariyerlerini korumak. Tercih anne ve babaya bırakılmalı, benim drum bildiğiniz zorla yaptırdı. Bunu anlatmaya çalıştım.
Seyma_murat Deletedmom342 hiç bir tarama testlerimi yaptırmadım bende sizin gibi düşünüyordum Allah korusun birşey olup olmadığı zaten renkli ultrasonda gözükür ve tarama testlerinin de doğru yanıt vermediğini duydum yine de siz bilirsiniz