Selamlar sevgili anneler ve anne adayları 😊 Bugun anneligimin 29.günü. Burada doğum hikayelerini okumayı cok severdim, dogumdqn hemen sonra bende paylasirim diyordum ama bebisko izin vermedi. Bugun bile 3 kez girisimde bulundum 4.de basardim 😅 Gelelim hikayemize 😎 38-39. Haftam sirasinda neredeyse buradaki her doguramiyorum postuna bende bende isyanlarimi yazdim tam bende artik bugun post acarim derkennn o gun dogurdum🙈 39+6 da muayenem vardi doktorum fitil,suni sanci gibi uyaricilarla dogumu baslatmayi planliyordu. 39+4 akşamı ozge yogurtcunun instagramdaki dogum egzersizlerinden yaptim yaklasik 1-1.5 saat esim artik birak dedi de oyle biraktim 😅 37 den itibaren hurma, adaçayı, merdiven inme, squat falan yaptım. Hamilelik süresince de gun asiri yuruyus ve yoga yapmıştım. 39+5 de babam kahvaltiya geldi, sonrasinda pazara gitmeyi, son eksikleri toparlamayi planliyordum.kahvalti sonrasi uyumusum 14.30 gibi uyandim bir agriyla ama dogumla bagdastirmadim cogunluk belden giriyor demisti o yuzden karnımdan giren agri icin degildir dedim. Tuvalete gittim baktim bir farklilik yok ama agri da geçmiyor, hemen sicak suya girdim gecmiyor🙈 çıkmayınca babam iyi misin diye kapiyi tiklatti dedim hayir eşim ve anneme haber ver. Sanci sayar indirdim hemen oradan takip etmeye basladim 10 dakikada bire inince dedim bir seyler oluyor yalanci degil bu doktora da yazdim hastaneye gecin dedi.Katlanilmayacak bir sanci degil bu arada, normalde hastanelik eden regl sancilari cektigim icin bana anormal gelmedi ya da. Hastaneye gittik saat 18.30 du nobetci doktor geldi, 4 cm aciklik bugun dogurursun dedi 🙈 oyle diyince ufak bir sokla sanki beklemiyormusum gibi agladim biraz. Esim covid testi olmaya gitti ben babam, kayinpederim, kayinvalidem odaya ciktik, ordu gibiyiz Annem hala yok o gelmeden dogurmam kafasindayim 😅 odaya gectik hemen bana onluk getirdiler, covid testi oldum ve epidural ister miyim diye sordular istemedim. Her ani yasamak istiyordum basindan itibaren ama bir ara alsa miydim diye dusunmedim degil 😅 sancilar geldikce sallanarak karsilayordum pilates topu geldi ama oturamadim ki evde bol bol kullanmistim. Annem geldi sancı girdikçe belime masaj yapti cok güçlüdür esim oyle yapamadi annem rahatlatti beni. 20.00 gibi doktorum geldi bir baktilar 7 cm olmus. Sicak suya girdim cok rahatlatti. Nstye oncesinde baglanmistim, tekrar baglandi beni en zorlayan kisim nstye bagliyken yatakta olmakti. Cunku ayakta ya da oturarak sanciyi karsilamak daha kolay geldi bana. Oturmaktan kastim benim icin klozete oturmak 🙈 nst takiliyken yatakta birden suyum geldi sonra doktorum tekrar geldi bakti tam aciklik olmus, ikinma hissi de gelmeye basladi,saatlerimiz 21.30. Dogumhaneye geçtik ama ben çatala cikamiyorum sancidan eşim ve ebe yardımıyla ciktim. Sanci geldikce ikinacaksin kabiz olmussun gibi guclu bir sekilde dediler. Ben kabiz olmam ki diyemedim 😅 basladim ikinmaya minik minik sesler cikariyorum, nefes icin videolar falan izlemistim onlari yapmaya calisiyorum yok olmuyor. Doktorum bagir dedi rahat ol tamam dedim bogazimi yırtarcasina bağırıyorum, hep o ani yaşamak istercesine 😅😅😅 yok olmuyor saci gorunuyor diyorlar, basarilisin diyorlar ogulcugum ortada yok kac kere ikindim bilmiyorum yardim lazim dediler nöbetçi doktor geldi gozlerim kapaliydi tam ikiniyorum bir baktim karnima bastiriyor🙈 ikinci ikinma da doktor, nobetci doktor, ebe ve esimin destegiyle sevgili oglum 22.30 da dunyaya geldi 🤩💙 kordonu ayağına dolasmis hizlica gogsume birakti doktor allahim o cipil cipil gözler, simsiyah saclar canim benim inanamiyorum o ana. Allahim isteyen herkese yasatsin insaallah 🌺 sonra çocuk doktoru geldi muayene yapildi eşim oglumuzla gitti ben plasenta dogumu icin kaldim o bir tik daha zor geldi dogumdan ama artik rahatlamistim, oglum 3740 dogdu bas cevresi bir hafta ondeydi ondan dolayi disarida 3 dikisim oldu iceride daha fazla ama benim icin onemli olan normal dogumdu dikisli,dikissiz onemli degildi. Yürüyerek çıkamadım odadan ama zafer kazanmisim gibi bir hisle ciktim 🙈 annem odada kayinvalidem disari alinmisti. Ben icerideyken dogum katindakiler bagirislarima disari cikmislar 😅 inşaallah baskalarini kotu etkilememisimdir halbuki ben bagirmayacaktim doktorum rahat ol diyince saldim kendimi 😅😅 sonra oglum geldi ve o sanci, aci her sey unutuldu. Sütüm hemen gelmedi cuma dogum yaptim, pazartesi geldi gelmiyor diye isyan etmeyin sakin. Elektrikli pompa almamistim hastaneden cikar çıkmaz aldım bence alin kızlar. Uzun onu dugmeli geceliklerden alin, normal pijama giyemedim hic. Depend bir paket yaniniza kesin alin, hastaneden de verdiler bana iki gun kaldim aksam dogum yaptigim icin ancak yetti. Ben doguma girmeden üşüme sardı stresten atesim cikmis, cikinca cok usumedim kalin hirka, corap önerisi cok gelmisti kullanamadim. Eşim covid testi sonrasi nasil olduysa alerjisi nuksetti surekli hapsirik,burun akintisi oldu ve yanimizda kalamadi annem kaldi refakatci alternatifinizi de planlayin derim. Bu arada Şişli Memorial’da dogum yaptim. Ekip,hastane, doktorum her sey cok guzeldi, oneririm💙 Aklima gelenleri yazdım sorunuz olursa cevaplarım 😊😇 Allahim isteyen herkese saglikli bir sekilde evlatlarini kucaklarina almayi nasip etsin normal, sezeryan onemli degil 💙🌺