(Bi tık uzun oldu pardon😅)
Merhabalaar, doğuramıyorum totemlerinden buraya geldik sonunda😅
30 aralık sabahı 7de kalktım tuvalet için bi baktım nişan gelmiş ben tabi heyecan yaptım zaten 40+6 olmuşum, bi 15 dk sonra adet sancısı gibi bel ağrısıyla birlikte düzenli sancılarım başladı. Akşam 6 da sıklaşınca ebe gelip baktı 3 cmdi açıklığım, birkaç saat daha bekledim artık şiddeti artınca hastaneye gidip epidural almak istedim😬 Saat 10da hastaneydik sanırım nst bağlandı ölçümler yapıldı ve sonunda takalım dediler🤲😂 Takılırken hissetmedim önce uyuşturdular iğneyle o da çok ufak bi şey zaten, tamamen etki edince o rahatlamayı anlatamam arkadaşlar yüzüm gülmeye başladı bi anda😂 Epiduralden sonra suyum patlatıldı,sonda takıldı zerre hissetmedim, içimden hep dua ettim valla bulana😂 Neyse suyum patlatılınca bir saat sonra 7 cm oldu, o arada uyudum dinlendim yine 1buçuk saat sonra tam açıklığa gelmiştim ebe de şaşkın ben de 😂 Bu arada yurtdışındayım türkiyede daha farklı olabilir ama tam açıklığa geldikten sonra epidurali kestiler kendi sancınla, ıkınmanla doğurmalısın dediler 1-2 saate etkisi geçer, büyük tuvalet isteği gelirse haber ver diyip gittler. Tabi ben unutmuşum sancıyı hemen dalga dalga gelmeye başlayınca dedim hadi başlıyoruz ya doğuracam ya doğuracam😂Neyse uzatmadan ıkınmalara başladım önceden araştırmıştım nasıl olması gerektiğini ve hep ebeleri dinledim ne dedilerse yaptım. Eşim de yanımdaydı ama bakamıyor😂Ebe hadi bak saçını görüyorum dedi eşim fenalaştı😂Hemşire ona yardım etti soğuk kompres falan ay gülücem gülemedim o an tabi😂Neyse ıkınmaya başladıktan 40 dk kadar sonra minnoşum kucağımdaydı😍Doğurduktan sonra ki yaşanılan rahatlamayı hiç unutamam sanırım. 2 dikişim var ne kestiğini ne diktiğini hissetmedim hiç o yüzden korkmayın hatta normal yaşantımda da hissetmiyorum açıkçası acı falan.
Önerilerime gelirsek, sancılarınızı elinizdeyse eğer yatarak çekmeyin cidden ayakta veya hareket halinde olmakla yatarken hissettiğiniz çok farklı, yatarken çok daha fazla can yakıyor.
Sancıları karşılarken önce burundan derin nefes alın, verirken 3 hızlı şekilde sonuncuyu uzun olarak verin, etkisi fazla bu şekilde👍🏻
Ikınırken burundan derin nefes alın, tutabiliyorsanız dizlerinizin altından tutun ve nefesinizi vermeden çenenizi aşağı iyice eğerek son gücünüze kadar ıkının. Olacağından daha kısa sürer doğumunuz pes etmeyin🙃
Son olarak psikolojik olarak kendinizi hazırlayın, herkesin acı eşiği farklıdır evet ama canınızdan can çıkarıyorsunuz illa ki acıtacak ama inanın her şeye ama herr şeye değiyor. Ben normal doğum yaptığım için memnunum😌
Bana dua eden, benimle bekleyen herkesten Allah razı olsun. Bekleyen herkesin normal veya sezaryen fark etmez inşallah sağlıkla, kolaylıkla doğumu olur🙏🏻
( @marbling10 )