Bir hafta önce akşam saat 9 da başlayan midemde olduğunu zannettiğim inanılmaz bir ağrı vardı. Yumruk gibi Baskılı ve sırta doğru yayılan insanı öldürmeyen ama süründüren, nefes aldırmayan, iki büklüm eden. Ne denediysem geçmedi. Önce gaz zannettim, üşütmüşümdür lohusalıkta terliyorum gece emziriyorum üstüme bir şey almadan dedim. Nane limon içtim, duş aldım geleneksel daha bir sürü şey denedim ama kesinlikle geçmedi. Acile gittim röntgen çekildi bir şey çıkmadığı söylendi, emzirdiğim için de ilaç yazılmadı ağrıyla beraber eve geldim. Gece 4 e kadar dönüp sonrasında yorgunluktan uyudum. Gündüz iyiydim fakat akşam 7 de tekrar başladı bu sefer bulantı ve kusma da vardı yine öneriler eşliğinde denemediğim şey kalmadı ama sonuç yine aynıydı . Bu sefer acile gittiğimde ultrason çekildi. Safra kesemde milimetrik 50-100 adet taş olduğu ve taşlardan bi kaçının pankreas kanalına girdiği orada iltihap yaptığı söylendi aniden yatışım yapıldı. Önce iltihap giderildi sonra da safra kesem alındı. Bugünde çok şükür taburcu oldum. Çoğunlukla mide ağrısı zannediliyor ve boşuna Ağrı çekiliyor.
Sağ tarafta yumruk gibi oluşan sırta doğru yayılan bir ağrı olursa, sanki içinizde gaz varmış gibi afedersiniz geğirirseniz yada lavaboya çıkarsanız rahatlayacakmış gibi bir his varsa, bulantı-kusma varsa muhakkak ultrasona girin safra taşı olabilir boşuna ağrı çekmeyin. hamilelikte olabiliyormuş ve hemen teşhis konulmuyormuş çoğunlukla mide ağrısı sanıldığı için.