Busrakzlkc Burcu3506 6. Aya kadar sadece anne sütü. Yaz bebeğiye ve bulunduğunuz bölge çok sıcaksa 4. Ayda doktorların verin dedikleri oluyor
mutlugebeee Burcu3506 6 aya kadar verilmiyor. Mideleri yumrukları kadar onuda bir damla bile olsa su ile doldurmamalı, anne sütünün neredeyse tamamı su. Mama alıyorsa da mama zaten su ile yapılıyor. Yani yenidoğan bebeğin kesinlikle suya değil anne sütüne ihtiyacı var midesini boş yere doldurup sindirimi zorlaştırmaya gerek yok🙏🏼
iremss Burcu3506 6 aya kadar verilmiyor ancak çok çok sıcak dönemlerdeyse 1 kaşık doktor izin verebiliyor o da terle attıkları için bu dediğim de nadşr yani
Fatmnrzddd Böbrekleri suyu süzebilecek kadar gelişmiş değil bebeği yoruyor. Midesi gereksiz su ile dolunca süt emmiyor kilosu düşüyor anneyi emmiyor tok hissettiği için Annenin sütü kesiliyor. Biraz araştırın lütfen burdan bu şekilde kulaktan dolma yalnış bilgilerle bebeğinize bakmayın
Maviko Aysegul9371 öyle biberonlarca değil ama azda olsa vermeyi düşünüyorum ben. Su verilen bebeklerde sarılık oranı daha düşük bence
Yagmurdgdgn13 Burcu3506 6 aya kadar su verilmemesi gerekiyor ama brn bi çay kaşığının ucuyla çok az miktarda veriyorum bebeklerime.
uyanancirkiin Maviko anne sütünü bi kaba sağıp biraz bekleyip gözlemleyiniz. Zaten çoğunluğu su olduğu için gerek yok su vermeye. Yinede siz bilirsiniz.
Fatmnrzddd Maviko aksine sarılık beslenme ile alakalı bir durum. Bebeklerde doğuştan var beslenme ile dışkı yoluyla atıyorlar. Gereksiz yere su verip mideleri dolduğunda Anne sütü veya mama alamıyorlar çünkü kendilerini tok hissediyorlar. Böylece sarılık atılamıyor
Aysegul9371 Maviko hemşireym ben söylediğinizin bir gerçeklik payı yok ama bebek sizin siz bilirsiniz
muges44 Burcu3506 anne sütü alıyorsa gerek yok. Mama ile besleniyorsa ardından 1 çay kaşığı veriyorum ben. Doktor ve ebemizde mama alıyorsa verme taraftarı
Maviko Fatmnrzddd benim bi arkadasıma doktoru demişti su vermemezlik etme ve sürekli emzir sarılık olmaması için diye. Evet emzirmekle alakalı olduğunu biliyorum sarılığın ama yanında azda olsa su vermeyide düşünüyorum. Doymayacağı kadar
AryasuMom Banada 2 3 tane kadr narın suyunu sıkıp kaşıkla vermemi söylediler,yurt dışında yapılan bir uygulama gemilerde Türkiyede de yapılıyor denildi.faydasi ise asla gaz sorunu olmazmış bebekte çok şaşırdım 😬